You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

UHUD’DAN BİR SAHNE

UHUD’DAN BİR SAHNE

Profesör
UHUD’DAN BİR SAHNE
Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) halası, Hz. Hamza’nın da kız kardeşi Hz. Safiyye (r.anhâ), Uhud harbinde Hazret-i Hamza’yı (r.a.) görmek için geldi. Onun koşarak geldiğini gören Peygamber Efendimiz (s.a.v.) oğlu Zübeyr bin Avvâm’a (r.a.):

“Anneni karşıla ve geri çevir, kardeşi Hamza’ya yapılanları görmesin!” buyurdu. Zübeyr bin Avvâm (r.a.):

“Ey anacığım! Resûlullah aleyhisselam seni geri çevirmemi bana emir buyurdu” dedi. Hazret-i Safiyye (r.anhâ):

“Niçin geri çevrileceğim? Ben zâten kardeşimin cesedinin kesildiğini işitmişimdir. Bu, ona Allah yolunda yapılmış bir şeydir. Biz buna râzıyız. Bunun mükâfâtını Allah’tan bekleyeceğim ve inşâallah sabredeceğim!” dedi. Zübeyr (r.a.) Resûlullâh’a (s.a.v.) gelip annesinin söylediklerini haber verince,

“Öyleyse serbest bırak” buyurdular. Hazret-i Safiyye gidip Hazret-i Hamza’nın cesedine baktı ve “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” dedi, Hazret-i Hamza için Allah’tan rahmet ve mağfiret diledi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Hz. Hamza’nın defnedilmesini emir buyurdular. Hazret-i Safiyye, kefenlenmesi için yanında getirdiği iki parça kefeni çıkardı ve şehid edildiğini duyduğum için bunları kardeşim Hamza’ya getirdim, dedi.

Hazret-i Zübeyr anlatıyor: Kefenlemek için iki parça kefeni getirdik. Fakat o sırada onun yanında Ensar’dan şehit olan bir zat vardı. Hazret-i Hamza’ya yapılanların aynısı ona da yapılmıştı. Biz Hazret-i Hamza’yı iki parçayla kefenleyip o zatı kefensiz bırakmaktan hayâ ettik. Biriyle Hazret-i Hamza’yı, diğeriyle de o zâtı kefenlemeye karar verdik. Ancak kefenlerden biri diğerinden büyüktü. Aralarında kurâ çektik. Kime hangi parça çıktıysa onunla kefenleyip defnettik. Allâhü Teâlâ hepsinden râzı olsun.

(İbn-i Hişâm, Müsned-i Ahmed)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: UHUD’DAN BİR SAHNE
kardeşim nerden aldın bu yazıyı yahu nede yazıyor Peygamber Efendimiz S.A.V. yetiş ya Ali diyecek öylemi şaşırdınmı kardeşim sen niye hala nifak peşindesiniz yahu

Peygamber Efendimiz S.A.V. in koruyucusu zaten yüce ALLAHTIR nerden uyduruyorsun birader bunları yeter artık yahu neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz acaba Ebu Süfyanda hanımı Hind de Hz Vahşide müslüman olmuşlar ve Sahabe olmuşlardır Paygamber Efendimize hizmet etmişlerdir bunu biliyormusun ne bu hakaret Paygamber Efendimizin affettiği Sahabe olarak Ashabi Kiramına kattığı kişilere siz kim oluyorsunuz da hala kin güdüyorsunuz

Hazreti Ali R.A Efendimizin yiğitliğine cengaverliğine kim ne diyebilir ki Peygamber Efendimizin ehli beytine dil uzatanda Ashabı Kirama Sahabelere dil uzatanlarda melundur Lanet olsun

bu kadar diyorum yeter artık artık uyanın uykudan uyanın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: UHUD’DAN BİR SAHNE
@Seyfullah, forumda kaynağı belirtilmeyen yazılar paylaşmak yasak.
Yeni üye olduğun için bir kereye mahsus olmak üzere görmezden geliyorum. Tekrar ederse ceza alacaksınız bilginize.
Forum kurallarını okuyun lütfen.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.