You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TUZ YERİNE MAYDONOZ

TUZ YERİNE MAYDONOZ

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
TUZ YERİNE MAYDONOZ
Tuz yerine maydanoz...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Asal Ulus, fazla tuz tüketiminin kemik erimesi yaptığını belirterek, bir kişinin günlük tuz alımının 6 gramı geçmemesi gerektiğini söyledi. Ulus, “Yemeklerin lezzetini artırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dere otu ve fesleğen gibi bitkilerle baharatlar kullanılabilir'' dedi.

Fazla tuz tükeminin idrarda kalsiyum atılımını artırarak kemiklerde kalsiyum kaybına neden olduğunu vurgulayan OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Asal Ulus, fazla tuz tüketiminin kemik erimesi yaptığını kaydetti. Tuzun yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç riskini tetiklediğini söyleyen Ulus, şöyle konuştu:

“Aşırı tuz aynı zamanda mide kanserine neden olur. Fazla tuz tüketimi, kemik erimesini (osteoporoz) ve kemiklerin kırılma riskini artırır. Özellikle çocukların erişkinlere oranla daha az tuz tüketmeleri gerekmektedir.

Çünkü çok tuzlu beslenen çocuklar, daha az tuz tüketenlere göre daha yüksek tansiyona sahip olur.'' Aileleri fast food beslenmeye karşı da uyaran Ulus, özellikle çocukların fast foodlardan uzak tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Çünkü fast foodtaki tuz oranı diğer besinlere oranla çok yüksek.

Çocukken yüksek tansiyonu olanların erişkin yaşamlarında da hipertansiyon riski altındadır. Bir kişinin günlük tuz alımı 6 gramı geçmemeli. Yemeklerin lezzetini artırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dere otu ve fesleğen gibi bitkilerle baharatlar kullanılabilir'' diye konuştu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: TUZ YERİNE MAYDONOZ
biraz tuzlu yiyorum maalesefyes

baharatta severim ama tuzun yerini tutmuyor baharatlar böğğgülücük

sağolasın reyyanım...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: TUZ YERİNE MAYDONOZ
BENİM TUZLA ARAM YOK FAZLA HATTA TUZ YEMEM LAZIM TANSİYON DÜŞÜK AMA ÇOK TUZLU SEVMEM BEN HATTA BAHARATI ÇOKSA YEMEĞİN TUZ HİÇ ARAMAM
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
Cvp: TUZ YERİNE MAYDONOZ
ÖLE TUZLU YEMİYORUM ARTIK ZATEN BİRAZ TUZLU OLUNCA HİÇ YEMİYORUM.ANNEM TANSİYON HASTASI OLD. İÇİN EVDE YEMEKLER TUZSUZ PİŞİYO BENDE ALIŞTIM ARTIK AZ TUZLU YEMEYE.MAYDONOZU ZATEN SEVMEMDE AZ TUZ YEDİĞİME GÖRE SORUN YOKgülücük

SAĞOLASIN REYYANIM...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.