You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kavgaci
RE: Sigara Haram mıdır?
Allah'tan kork bre adam!

Cümlede sıkıntı görmüyormuş?
Sen mi görmüyorsun yoksa Allah cc mı göstermiyor?
İyi bak cümlene!
Sözlerine dikkat et, bu meclis farklı, nerde olduğuna dikkat et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Buralar karışır.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Kesinlikle haram diyenlerin verdigi ayetlere baktim da bu ayetleerden yola cikarak sigara haram deniliyorsa adminin dedigi gibi yedigimiz yiyeceklerde bile emanet edilen vucudumuza zarari olacak katki maaddeleri var. Yada is kosullari olsun vs vs.. Haram midir degil midir bilemem ama Allah'in yerine hukum koymaktan veya koyanlara uymaktan Allahtan korkarim bu yuzden mekruh olmasi bana daha mantikli geliyor. Su son cumlem yanlis anlasilmasin kimseye gider yaptigim yok alimler bile bu konuda fikir ayriligindayken bisey bilmeyen ben haram demeyi uygun bulmuyorum.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Yıllar önce tevakkuf etmişim son yıllarda yaptığım detaylı araştırmalar sonucunda şimdi net bir cevap vereyim - sigaranın kokusunu hiç sevmeyen biri olarak - kesinlikle sigaranın mübah olduğu noktasında hiç bir kuşkum kalmadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.