You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tutunamayanlar/ Oğuz Atay

~Laedri~
…bu yol nereye çıkar olric?
– hiçbir yere efendimiz.
– hiçbir yer neresidir olric?
– doğru yerdir efendimiz
– gidelim mi?
– vardık efendimiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Tutunamayanlar/ Oğuz Atay
İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı.
Sürüncemede kalan heyecanlardan ancak kötü şeyler çıkar.
Ya da hiçbir şey çıkmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Bir silgi gibi tükendim ben
Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım
Mürekkeple yazmışlar oysa..
Ben kurşunkalem silgisiydim
Azaldığımla kaldım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Bana çay pişir.
Bırakalım her şey kendi kendine düzene girsin.
Yavaş yavaş soyunalım.
Bir şey kaybetmek korkusuyla yaşamayalım.
Ne olacak endişesine kapılmayalım.
Bırakalım zaman her şeyi halletsin. Bu söz bize korkunç gelmesin. Aynı ırmağa bir kere daha girelim. Acele etme, çay kendi kendine demlenir...
Günlük yaşantıların küçük koşuşmaları içinde bunalmayalım, nefes nefese kalmayalım.
İnsan kendini kaybediyor sonra.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Ellerime sarılır beni bir gün unutacaksan bir gün bırakıp gideceksen boşuna yorma derdi boş yere mağaramdan çıkarma beni alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna tedirgin etme beni bu sefer geride bir şey bırakmadım tasımı tarağımı topladım geldim neyim var neyim yoksa ortaya döktüm beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Çok yükseğe çıkamam; bende yükseklik korkusu var. Kimseyi yarı yolda bırakamam; bende ‘alçaklık’ korkusu var. Hayatta silgim hep kalemimden önce bitti. Çünkü kendi doğrularımı yazacağım yere, tuttum başkalarının yanlışlarını sildim. Beklenen hep geç geliyor; geldiği zaman da insan başka yerlerde oluyor. Kimseye göstermem üzüntümü. Gündüz gülerim, geceleri yalnız ağlarım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Beni anlamalısın.
Çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlaşılmaya mecburum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Her şeye yeniden başlamak mümkün değildi. İstesem de mümkün değildi. Nerede kaldığımı unuttuğuma göre, baştan başlamak için de birtakım yetenekler gerekliydi; daha talihli doğmuş olmak gerekliydi mesela.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.