You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...

Yavuz Sultan Selim Han

--------------------------------------------------------------------------------

TÜRKLERİN KANINI GETİRDİM YA RESULULLAH!..
Muhammed İkbal...

"Hindistan'da doğup büyüyen, Müslümanların Pakistan'da bağımsız bir devlet kurmaları için çalışan ve dünya çapında isim yapan şair. "Allah için ve O'nun hizmetinde birleşen bir insanlık" hayal edip bunu gerçekleştirmek için didinen bir büyük insan...

Pakistanlılar vefa borçlarını ödemek için O'nu "Pakistan'ın Babası" kabul ettiler, milli şairleri olarak ilan ettiler ve "Sir" ünvanını verdiler.

Varını yoğunu, gecesini gündüzünü İslamiyet'in gelişmesine, müslümanların refahına adayan bu büyük insan bir gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Peygamberimiz O'na, "Bana ne getirdin?" diye sorunca İkbal şaşırıyor.
Öyle ya, adı Muhammed İkbal de olsa aciz bir kul İki Cihan Güneşi'ne ne götürebilir ki! Ama, soru tekrar ediliyor:

"- Bana ne getirdin?"

O günler, Türk Milleti'nin cepheden cepheye koştuğu günlerdir ve "Yedi düvele karşı" yedi, sekiz, dokuz... hatta on cephede birden savaşılmakta; yüz binlerce şehid verilmektedir. Balkan Savaşlarının ardından Birinci Dünya
Savaşı, Çanakkale, hemen ardından da İstiklal Savaşı!

Muhammed İkbal, işte o büyük buluşma sırasında bunu hatırlar ve Peygamber Efendimizin sorularına cevap verir:

"- İslamiyet için, devletlerinin bekası için savaşırken şehid olan Türklerin kanını getirdim Ya Resulullah!.."

Bu cevap Peygamber Efendimizin katında kabul görür ve Muhammed İkbal sevinir.

İkbal'e göre, "Türk fidanı Avrupa yıldırımının tesiri altında yeşermiş ve meyve vermiştir."

Muhammed İkbal, Türk Milleti İstiklal Savaşı'nı kazanıp yeni devlet düzenini kurduktan sonra ileri geri konuşanlara da şu cevabı veriyordu:

"Güya Türkler İslam'ı reddetmiş! Hiç bir zaman bundan daha büyük bir yalan söylenmedi."
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...
"Güya Türkler İslam'ı reddetmiş! Hiç bir zaman bundan daha büyük bir yalan söylenmedi."

ALLAH RAZI OLSUN VEYSİ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yavuz Sultan Selim Han
Cvp: RE: TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:"Güya Türkler İslam'ı reddetmiş! Hiç bir zaman bundan daha büyük bir yalan söylenmedi."

ALLAH RAZI OLSUN VEYSİ

ecmain kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
efendimizin şu sözüde türkleri övmüyormu

İSTANBUL ELBET BİRGÜN FETHOLUNACAKTIR ONU FETHEDEN KOMUTAN NE GÜZEL KOMUTAN ONU FETHEDEN ASKER NE GÜZEL ASKERDİR

bizlerde inş. onun övgüsüne bazhar olan ümmetinden oluruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yavuz Sultan Selim Han
Cvp: RE: TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:efendimizin şu sözüde türkleri övmüyormu

İSTANBUL ELBET BİRGÜN FETHOLUNACAKTIR ONU FETHEDEN KOMUTAN NE GÜZEL KOMUTAN ONU FETHEDEN ASKER NE GÜZEL ASKERDİR

bizlerde inş. onun övgüsüne bazhar olan ümmetinden oluruz

amin inş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bu yuzden dokulen kanlarin hakkini veriyor muyuz acaba

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.