You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TÜRK kadını neden....

TÜRK kadını neden....

(...)
TÜRK kadını neden....
ARKADAŞLAR SİZCE TÜRK KADINI NEDEN ŞİDDETE MAĞRUZ KALIYOR

YADA BİR KADIN NEDEN DÖVÜLÜR

ÖZELLİKLE ERKEK ARKADŞALARIMA SORUYORUM Bİ KADINI DÖVME SEBEBİ NE OLABİLİR
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
RE: TÜRK kadını neden....
yaw bu konu dünler tv de soruldu erkeklere gülücükadam dio ben izin vermezsem bi yere giderse döverim dio

başkası dio benim elbisemi pantolonumu ütülemezse döverim dio gülücük

diger bi başkası ben döverimde severimde yerine göre diogülücük

hepside sacma bana göre ne olursa olsun dövülmez cinnet gecirecek şekilde sinirlenme olursa belki ama yinede sabırlı insanın yapmaması gereken bişi

türk kadınlarının şiddete mahruz kalmasının nedeni bence egitimsizlikten kaynaklanıyo erkeginde kadınında...araştırın egitimli olan ülkelerde pek rastlanmaz...türkiyede ki egitimli insanlar dövmüyo kadınlarımızı

eee bitti gülücükifade
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
sahracım bunun bi tek bi açıklaması var cehalet..
şiddete başvuran kişilerin insan vasiflarını ziyan ettiklerini düşünüorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
istatisiklere göre en çok dk. lar kadına şiddet uyguluyor
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Islam, erkeğe karısını dövme hakkı(!) verir mi?

Önce bu konu ile ilgli görüşleri âyet ve hadisleri meallendirecek sonra da bunlarlâ ilgili mülâhazalarımızı arzetmeye çalışacağız.

1- Nisâ Suresinde, meâlen şöyle buyurulur: "Erkekler kadınlar üzerine kavvâm (muhâfiz, veliyyülemir, yönetici, gözetici, kayyûm) dırlar. Çünkü bir kere Allah onların bazısını bazısından üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından infak etmektedirler. Onun için, iyi kadınlar itaatkârdırlar. Allah'ın kendilerini saklaması yönüyle kendileri de gaybi muhâfaza ederler. Serkeşliklerinden (nüsûz) endişe ettiğiniz kadınlara gelince: Evvelâ kendilerine nâsihat edin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın, (kâr etmezse) dövün. Dinlerlerse incitmeye bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. Eğer karı-koca arasının açılmasından endişeye düşerseniz bir hakem onûn tarafından, bir hakem de bunun tarafından gönderin..." Âyetin geliş sebebi (sebeb-i nüzûlü) şudur: Ensâr'ın ileri gelenlerinden Sa'd b. Rabî'aya karşı, karısı Habîbe nüsûz göstermiş (serkeşlik ve dik kafalılık etmiş), o da ona bir tokat vurmuştu. Babası hemen kızını alıp Rasulüllah'a giderek şikâyet etmiş, Rasûlüllah (s.a.s.) da, "Mutlaka ondan kısas alırız." buyurmuşlardı. Bunun üzerine bu âyet geldi. Allah Rasûlü (s.a.s.)'de "Biz birşey yapmak istedik, Allah ise başka bir şey murad etti. Şüphesiz hayır, Allah'ın diledigindedir." buyurdular.(bk. Elmalılı N/1350; Ibn Kesir N/256; Kurtubî V/168)

2- Rivâyete göre Hz. Eyyûb (a.s.) bir olay sebebiyle karısına yüz deynek vurmaya yemin etmişti de Allah (c.c.) ona şöyle vahyetti.(age VI/4101) "Eline bir deste (sap) al da onunla vur ki, yeminini bozmuş olmayasın..." (K. Sâd (38) 44) Konumuzla ilgili görülen âyetler bunlardır. Hadîslere gelince: 1- "Kadınlar hususunda Allah'tan (c.c) korkun. Çünkü siz onları Allah'ın emânıyla aldınız ve onları kendinize Allah'ın kelimesiyle helâl kıldınız. Döşeklerinize, sevmediğiniz bir kimseye ayak bastırmamaları sizin onlar üzerindeki hakkınızdır. Bunu yaparlarsa onları; zarar vermemek sârtıyla dövün. Onların sizin üzerinizdeki hakkıda, yiyeceklerini ve giyeceklerini, marûf şekilde vermenizdir..." (Müslim, hac 147) Hadis Rasûlüllah Efendimizin (s.a.s.) vedâ haccında irad buyurdukları hutbede geçen cümlelerden biridir. Kocalarının döşeklerine onların hoşlanmadığı kimselere ayak bastırmaları, yabancı erkekleri, ya da yakınları olsa dahi kocalarının hoşlanmadığı erkekleri eve alıp, kocaları yokken. onlarla sohbet etmeleri demektir, zinâ etmeleri değildir. Çünkü zinânın "had" cezâsı vardır ve bellidir.( bk. Davudoğlu VI/433)

2- "Sizden biriniz karısını köle döver gibi dövmesin. Sonra aynı günün akşamında beraber yatacaklardır..."( Buhârî, nikâh 93, tefsir, sûre (91) 1; Müslim, Cennet 49; Ibn Mâce, nikâh 51)

3- Rasûlüllah (s.a.s.) "Allah'ın kulları olan kadıncağızları dövmeyin!" buyurmuşlardı. Bir süre geçince, Ömer gelip, "Ey Allah'ın Rasûlü, kadınlar kocalarına karşı başkâldırdılar", diye şikâyette bulununca dövülmelerine izin verdi. Arkasından da pek çok kadın Rasûlüllah'ın hanımlarını çevirip kocalarını şikayette bulundular. Bunun üzerine Allah Rasûlü: "Bir çok kadın Muhammed'in ev halkına gelip kocalarını (dayak yüzünden) şikâyet etmişler. Bu kocalar sizin iyileriniz değillerdir." buyurdu.( Ebu Davud, nikah (N/245); Ibn Mâce, nikâh 51)

4- Âişe vâlidemiz dediler ki: "Allah Rasûlü, ne bir hizmetçisine bir tokat vurdu, ne de bir karısına..."( Ibn Mâce, nikâh 51)

5- Kâsım b. Muhammed'in nakline göre: "Rasûlüllah kadınları dövmeyi yasakladı. Bunun üzerine dediler ki, "Ey Allah'ın Rasûlü, kadınlar işi azıttılar." O da: "Öyleyse dövün ama; kötü olanlarınızdan başkası da dövmez." buyurdular: (el-Hâzimî, el-itibâr 142; Burhanuddîn el-Câberî, Rusûhul-ahbâr 232) Bu hadisle anlatılan olay, üçüncü hadisle anlatılan olayın değişik ifadelerle nakledilmesinden başka bir şey olmamalıdır.

6- Habibe bt. Sehl, Sâbit b. Kays b. Semmâs'ın nikâhında idi. Sâbit ona vurdu ve bir tarafını kırdı. Habibe gelip durumu Allah Rasulüne anlattı.

O da Sâbit'i çağırdı ve "bir miktar malını al ve ondan ayrıl." buyurdu. Sâbit: "Bu uygun olur mu, ey Allah'ın Rasulü?" diye sordu. "Evet olur." cevabını aldı. Sâbit:"Ben ona iki bahçe mehir olarak vermiştim, şu anda da onlar elinde" dedi. Allah Râsulü; "O halde onları al ve ondan ayrıl." buyurdu. O da öyle yaptı.(Ebû Dâvûd, No: 2228; Ibn Kayy im, Zâdü'1-Mead V/189)
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-10-2008, Saat:11:39 AM, Düzenleyen: konyevi.
kimya-yı saadet
Üç beş Kdın sabah programlarına çıkıyo ''dayak yiyom kocamdan seda hanım diyo'' 5 yıldır aynı mevzu...
Erkekler karılarından hiç çekmiyo mu? Yazık ya bn genellemede erkeklere üzülüyom açıkçası:D
Tabi var kadınlarını haksız yere dövenler yok demiyorum..
Ama dünyada haksız yere ölenler var.. Ve bunların için de çocuklar da var yani.. Bu konuların bu kadar tartışılması bana gereksiz geliyo.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben daha önce söylemistim ama host değişmiş mesajlar silinmiş gene söyleyim.

aralarında aşk yok demek ki..
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Cvp: RE: TÜRK kadını neden....
Zephyr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben daha önce söylemistim ama host değişmiş mesajlar silinmiş gene söyleyim.

Aşk geçicidir.. Kalıcı olan saygı, sevgi olmalı..
50 yaşından sonra aşk mı olur ya.. Ama sevgi olur, sadakat olur.

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Zephyr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben daha önce söylemistim ama host değişmiş mesajlar silinmiş gene söyleyim.

naptın ya 50 yaş çok yaşlı değil ki...

hem bence 200 bile olsa olur
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Zephyr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

naptın ya 50 yaş çok yaşlı değil ki...

hem bence 200 bile olsa olur

O aşk değildir.. Sadakattir.
Aşk kör olmak, sağar olmaktır.. Aşık olduğunu olanüstü görmektir..
Aşkla sevgiyi karıştırmayalım lütfen.
Bu karıştırma yüzünden Aşk kelimesinin suyu çıkarıldı.. bncegülücük

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-11-2008, Saat:11:53 AM, Düzenleyen: sühim.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.