Birde türk kelimesi bir ırkı yada milleti işaret etmektedir , Türkiye kendi içerisindeki ırk sorunlarını çözememişken , tüm müslüman dünyasında türk kelimesiyle birlik kurulacak ve tüm müslümanlar ' türk islam birliğin ' de toplanacak demek bana inandırıcı gelmiyor . Araplar , farslar vs. bir çok millet ve etnik kimlik varken bu devletlerin ve milletlerin kendi ırkını dile getirmeyip başka milleti üstün görerek türk islam birliğinde toplanması bana inandırıcı gelmiyor . Çünkü arap demezmi ozaman arap islam birliği , fars demezmi fars islam birliği , kim kendi gücünü başka bir ırka vermek ister ki bu dünyada , Türkiye de bile kürtlerin bir kısmı türk ismini kabul etmezken tüm dünyaya bu ismi kapsayıcı birlik diye kabul edecekler demek , hemde islamın önünde sunarak kabul etmelerini istemek hayal ve olması imkansız , mantıksız bir dava gibi geliyor bana .
Eğer müslümanlar dünyada bir birlik kuracaksa ' Müslümanların birliği ' isminde , insanların eşit şekilde yaşayacağı, bütün kültürlerin , dillerin renklerin bir arada olacağı , hiç bir milletin yada ırkın üstün olmayacağı , özgürlükcü , eşitlikçi , adaletli ve herhangi bir mezhebe dayalı olmayan , çoğulcu bir birliğin ben daha uzun süre hayatta kalacağını düşünüyorum . Yoksa ' türk islam birliği ' ismindeki bir birlik olması imkansız ve hayal fakat yine olsa bile etnik ve mezheb çatışmalarından dolayı yeniden birliğin yok olacağını ve çok üzüntüler getireceğini düşünüyorum çünkü bir birlikte üstün bir kesim varsa yani halkın bir kısmı üstünse çoğu zaman halkın diğer bireyleri rahatsız olurlar ve o birlikten hoşlanmazlar ben böyle düşünüyorum ...