You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türbelere Çaput Bağlamak ?

General
Türbelere Çaput bağlamanın mantığı nedir bilen warsa açıklayabilir mi ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Türbelere Çaput Bağlamak ?
Hurafedir, bid'attir.
Nerden uydurmuşlar acaba?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bilmem ki , ben aslında hiç duymadım böyle birşeyi gülücük sen rica ettiğin için açtım konuyu ama öğrenmİşte oldum gülücük
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ben haberlerde birkaç kez gördüm, çaput bağlıyorlar, mum yakıyorlar, kalem bırakıyorlar (sınava girecekler) v.s.
Halk bilinçlendikçe azalıyormuş internette okudum.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
azalıyosa ne güzel inşallah faydamız olur ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bazı hocalar şirk olduğunu dahi dile getirirler.. bir nevi putperestlik..çünkü Mekke de putperestlikde böyle başlamışdır. zamanla saygı duydukları insanların heykeli yapıp onları ölümsüzleştirmişler ve onları Allah ile aralarında haşa bir elçi bir aracı kılarak şirke düşmüşlerdir. Zaten dikkat edilince de mekkedekilerden müşrik diye bahsedilir kafir diye değil. Yani aslında onlarda Allaha inanırlardı ama putlara taparak Allahın dualarını kabul edeceklerini sanırlardı hatta son zamanlarda bu işi iyice abartıp onları tanrılaştırmışlardı. Türbeye çaput bağlamaya gelince buda aslında Yahudi sebatayların Müslümanların inanışlarına aşıladıkları batıl bir gelenekdir. Bursada "alsana göbek ver bana bebek" diye türbeye göbek atan kadınların olduğu bir dönemi düşününce inancımızın nasılda batıllaştırıldığını görmek bana acı veriyor. Türbeye ziyaret etmek sevaptır. Çünkü o Zat'ın mezarını ziyaret edip ruhuna fatiha okumak islamiyetin manevi denizinde yol almış bir zata sunulan sevgidir ancak kısmetimi aç, sınavım iyi geçsin zengin olayım yada çocuğum olsun diye o zattan dualarda bulunmak haşa o zatı ilahlaştırmakdır hatta şirktir..
Aklı başında bir Müslüman herşeyin Allah'dan olduğunu bilir ve Allah dostu olmuş ve vefat etmiş bir zata da ancak Fatiha okur ve Allah'a dua ederken onun yüzü suyu hürmetine ricasında bulunur. O zâta olan sevgisi ona okuduğu Fatiha yüzü suyu hürmetine Hz.Allah da hakkında hayırlısı ne ise onu nasip eder. Doğru olan budur.
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Bir keresinde uyardığım için 50 yaş üstü- 90 küsür kilo ağırlığındaki teyzele/nineler tarafından neredeyse linç ediliyordum :D bana dedikleri şu oldu "biz hacıya hocaya inanmayız, biz ziyarete inanırız" dediler ve türbe başında mum yaktılar gülücük ne haliniz varsa görün dedim..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.