You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

tur olmadan umre,mantıklı mı?

tur olmadan umre,mantıklı mı?

Forumcu
tur olmadan umre,mantıklı mı?
merhabalar, 

yaşlı annem ile kendim için birlikte gideceğimiz umre düşündüm. peki bu mantıksız olur mu?

ingilizce (B2) ve Arapça (B1) biliyorum ve seyahat/sağlık sigortası yapmayı düşünüyorum.

daha rahat ve daha ucuza gelebileceğine ihtimal vererek böyle bir şey yapmayı düşündüm ama tabi belli bir karar yok henüz.

giden eden varsa görüşleri yardımcı olur diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-05-2023, Saat:03:09 PM, Düzenleyen: blue.
LsdyboadoMS
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
Mantıklı. Ama Bilmen Lazım.
Şöyle Ben İLK Umreme Turla Gittim.Ama Tur Sahibi Ahad Abi İdi Ve Arap Ama Türk Bayanla Evli Yıllar Önce Türk Vatandaşı Olmuş. Haliyle Arabistan'da Büyümüş. Her Şeyi İle Biliyordu. Haliyle Biz Çok Rahattık. İngilizcemizin de Olması Sayesinde Her Yere Umredeki Oda Arkadaşımla Girip Çıktık. Şuan Bana Deseler Rahatlıkla Rehberlik Yapabilirim. Her Türlü İnce Noktayı Öğrendik !. Haliyle Uçak Masrafım Bana Yeter. Tek Bir Uçakla Direk Medineye Oradan da Umre İçin Mekkeye Gidip Sırt Çantamızla Kalabilirim. Mekkede Medinede Rahatlıkla Uyuyabilir Oralarda Kalabilirsin. Yemek Asla Sorun Olmaz Zaten Sürekli İkram Var. Hele Medine Hiç Değişmemiş. Efendimizin Zamanı Gibi Misafir Perverler. Ama Önce Bir Gidip İyi Bir Öğrenmen Lazım

Amma Yaşlı Annenle Zor.
Genç İşi . Arkadaşların Varsa 20'li Yaşlardaysanız Bi de Kesin Rahat Edersiniz
Son Düzenleme: 11-05-2023, Saat:04:10 PM, Düzenleyen: Tikky.
Forumcu
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
merhaba güzel bir yazı olmuş. anladığım kadarı ile umrenin turistik bir gezi den çok dini bir ibadet olması nedeni ile bazı gerektirmelerine veya ibadetin koşullarına dikkat çekmişsiniz yada ben öyle düşündüm.

çok teşekkür ederim yazınız için.
Bunu ilk beğenen sen ol.
LsdyboadoMS
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
Tabikide Amaç Orada İbadet Etmek
Ben Önceden Çok Araştırdım. Her Gün Umre Vlogları İzledim. Gidenlerle Konuştum. Sonra Yaşadıklarımla Birlikte Harmanladım.
Mesele Biz İlk Medineye Gittik
Ucaçtaki Dua
İkram Edilenleri Yeme Veya Yememe (Hava Değişiyor Ortam Değişiyor Suşi Verdi Mesela İkram Olarak Bize Onu Yemedim ki Tuvalet Veya Mide Bozukluğu Yaşamayım)
Medineye İndik Ne Yapacağımı Nerede Pasaport Vereceğimi Ve Çantamın İşaretine Kadar Hazırdım. Her Şey Hızlı Oldu Benim
Sonra Otele Geçince HAT ÇOK ÖNEMLİ! BAK Her Yerde Duyamazsın Bunu 2 Hat Var Biri Arapça Mesajla Kaç Kontur Kaldığını Diğeri Sesli Olarak Söyler. SESLİYİ ANLAMAZSIN ! O Yüzden Diğer Yani Mesajla Geleni Almalısın. Veya Giderken Hattını Yurt Dışına Açtırmalısın
Sonra Ravzaya Gitmeden Her Gün Hem İlkinde Hemde Diğer Günler EFENDİMİZİN HUZURUNA BOY ABDESTİ ALMADAN ÇIKMADIM. HEM DE HER SABAH GİDİŞİMDE !
Sonra Cennet Bahçesinde Allah Nasip Etti Saatlerce Durdum. Onun Saatleri Var Saatlerce Namaz Kılabiliyorsun. Geceleri Mesela
İkincisi Delaili Hayrat Ve Nur İkisinide Aldım Her Gün Okudum. Yüzünü Döndürmüyorlar Ravzaya Onun Taktiği Sırtını Cennet Bahçesine Vereceksin Duvarda Hemen Cebrail Kapısının Orada O Zmn Kıble Soluna Ravza Sağına Kalıyor. O TAKTİKLE Okuyabilirsin.
Ravzaya Girerken Taaaa Dışarıda Bahçe Girişinde Terliklerimi Çıkarır Başımı Önüme Eğer O ŞEKİLDE EFENDİMİZİN HUZURUNA Çıkardım. Aynı Şekilde Bunlar Kabe de Oldu.

Böle Böle İnce Tiyolar Var.
Son Düzenleme: 12-05-2023, Saat:12:16 AM, Düzenleyen: Tikky.
Forumcu
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
hımm çok hoş olmuş bu son parça ayrıca. Ve muhtemelen gerçekten katılım sağlayacağım bir başka ülkedeki bir yer ile ilgili bir seyhat yazısını okurken ki vereceği keyiften daha fazla keyif aldım diyebilirim.

Allah razı olsun paylaşım için.

Annem yaşlı evet ama yürüyebiliyor (ama çok uzun mesafeleri yürüyebileceğini sanmıyorum yoruluyor bi tanecik annem). anladığım kadarı ile o gelecekse tur ile daha iyi olacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
neden öyle bir tepki verdiniz tam anlamadım açıkçası. şöyle diyeyim ben öğretmenim , o sebepten program ile gidip orda öğretmenlik yapma ihtimalim de olacak Allah'ın izni ile , hayırlısı olsun inşallah. selamette kalınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: tur olmadan umre,mantıklı mı?
Gittim 15 gün kalıp geldim bile çok guzeldı bence yani benim gibi multi dilli biri için ilk yurtdışı gezisi + umre olarak mükemmel bir tecrübe oldu. Arapcam da ilerlemiş olmalı ki hiç başka dil bilmeyen ve kendisi ıie çabucak arkadaa olduğum Yemenli taksici ile çok rahat iletişim saglayabildim.

Elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah. Ve hiç zor gelmediğini söyleyebilirim. Çok mutluyum.

Aklıma bir şey takılınca ordaki Suudi imamlara danısıyordum. Misal bir hata yapmıştım ve bana çok yardımcı oldular yol gösterme babında.

Hata şuydu : sanmistim ki ihramli iken sadece mescidi Haram bolgesinde ve sadece tavaf sirasinda ayak ciplak veya terlık olmalı. Ben de otelde ihramımı giyip 2 rekat ihram namazı kıldıktan sonra spor ayakkabısı ile sabah namazına camıye gittim . Hasılı ordakı bir imamı çok sevmistim. Neyse içimde kalmasın diye bunu ona sordum.

Ve bana sadece ustu acık terlık gıyebolecegımı soyleyınce dahası

Ben

ما لازم الآن ؟

Deyince bana
أظن لازم دم. Deyınce gerçekten uzulmustum. Yani birde bunu sevdiğin birinden duymak sanki daha üzücü oldu.

Neden sonra bana bir terlik verdıkten sonra diğer bir imama konuyu danişmiş ve bana gelip
6 mislini doyurmamin yeterli olacagını belirtti. Ve bunu da umreden sonra yapabileceğimi soyledi ayrılırken bana dedi ki.

يحفظك الله.

Dedi ve bununia çok mutlu oldum. Neyse Mekke'ye gidip umreye (ilk umremi) tamamladıktan sonra bunu tanısıp arkadaş olduğum ve çok memnun kaldıgım Mekke'deki bir imama konfirme ettim.

Evet 6 miskini doyurdum. Tabi kim bu miskinler diye sorup bilgi de aldım. Bana dedi ki

Mekke'nin sokaklarını temizleyen lere verebilirsiniz dedi.

Bu arada Mekke ve Medine'de bu temizlilçilerin çoğunlukla yabancılardan seçildiğini gözlemledim. (bangladeş, pakistani) .

Total'de üç umre yapmak nasip oldu. الحمد لله الحمد لله الحمد لله. الف ألف الحمد لله.

Ayrıca 2 cesıt kitap aldım ordam.
Bi tanesi Arapça dilbilgisi diğeri İbn-i kesir ın bidâyet ve nihayet diye bit kitabı.

Toplam 5 cilt bu 2 çeşit kitap sanıyorum ya 130 riyal yada 190 riyal civarı tuttu. Yani 2 bin TL bile değil.


Ben zaten mutluydum daha da mutlu oldum. الحمد لله الحمد لله الحمد لله. ?

Sorunuz olursa sorabilirsiniz. Yardımcı olabilirsen mutlu olurum.
Tursuz tek basıma gitmiştim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.