You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tövbesini defalarca bozan adam!..

Profesör
Büyük velilerden Mansûr bin Ammâr hazretleri şöyle ibretli bir hâdise anlatır: “Tanıdığım bir kimse vardı. Çok ibâdet yapardı... Onu epey bir zaman görememiştim. Araştırdığımda hasta olduğunu öğrendim. Evine gittim. Perişan bir halde yattığını gördüm. Yüzü siyahlaşmış, dudakları şişmiş, gözleri masmâvi olmuştu. Kendisine;

-Ey kardeşim, Lâ ilâhe illallah de, bunu dilinden bırakma, dedim. Gözlerini bana dikip kızgın kızgın baktı. Sonra gene kapattı. Tekrar aynı sözü söyledim ve;
-Eğer Lâ ilâhe illallah demezsen, senin cenâzeni yıkamam, namazını kılmam, dedim. Tekrar gözlerini açıp;
-Ey kardeşim Mansûr, bu Kelime-i tevhîd ile benim arama bir engel kondu deyince, ona;
-Ey arkadaş! Sen namaz kılardın, oruç tutardın, geceleri teheccüde kalkardın. Ne oldu sana? diye sorunca;
-Evet bunları yapıyordum. Fakat insanlar görsün diye yapıyordum. Kendi başıma evime çekilince, perdeyi çeker şarap içerdim... Bir müddet bu hâl üzere devâm ettim. Ben bu kötü halde iken bir hastalığa yakalandım. Ölmek üzere iken çocuklarıma;
-Beni evin ortasına çıkarın ve elime Kur’ân-ı kerîmi verin, dedim. Kur’ân-ı kerîmi alıp, okuya okuya Yâsîn sûresine geldim ve;
-Yâ Rabbî! Bu Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana şifâ ver, bu ağır hastalıktan kurtar. Bir daha günâh işlemeyeceğim diye duâ ettim. Duâm kabûl olunup hastalıktan kurtuldum. Fakat iyileşince, tekrar eski hâlime dönüp yine günâhla ve isyân ile vakit geçirmeye başladım. Şeytan beni yine saptırdı. Tövbemi bozdum ve günahlara daldım. Bir müddet sonra yine şiddetli bir hastalığa yakalandım. Neredeyse ölecektim. Yine önceki gibi duâ ettim ve hastalıktan yine kurtuldum. Ama yine tövbemi bozdum. Şiddetli hastalığa bir daha yakalandım. Duâ etmek için beni evin ortasına çıkarmalarını söyledim. Bu amansız hastalıktan kurtulmak için duâ edince gaibden bir ses, defâlarca tövbemi bozduğumu ve artık kurtulamayacağımı söylüyordu...
Bunları anlatınca, ibret ve dehşet içinde yanından ayrıldım. Evinden biraz uzaklaşınca, öldü haberini aldım. Allahü teâlâ sonumuzu hayır eylesin...”
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Tövbesini defalarca bozan adam!..
tabii burdan devamlı tevbeyi bozup yine tevbe ettiğimizde affolunmayız manasını çıkarmamalıyız

lakin bu hadise şahsa münhasır biraz da...

eğer ilk tevbesindeki samimiyeti,pişmalığı,ihlası,bir daha yapmama gayretini ortya koysaydı hiç şühesiz kaç kere bozmuş olsa da tevbesi kabul olunurdu...

belki de o şahıs" aman birşey olmaz günahı işleyeyim yine tevbe ederim mantığıyla işledi son günahını...
Lakin Allah kuranda da buyuruyor ki;

Sakın şeytan, Allâh’ın affına güvendirerek sizi kandırmasın..!” (Lokmân Suresi 33. Ayet)
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Tövbesini defalarca bozan adam!..
Tövbe kapısı kapanmaz ama yaw
Bisr-i hafi hz. Örneği gibi

Ama burdan
Nasılsa tövbe edince allah kabul eder o halde günahlara devam sonucu çıkmaz tabi
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.