You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tövbe Hakkında Ayet ve Hadis

Forumcu
Ayet:

“Allah katında (makbul) tövbe, ancak bilmeyerek günah işleyip sonra çok geçmeden tövbe edenlerin tövbesidir. İşte Allah, bunların tövbelerini kabul buyurur. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa:17)

Hadis:

İmam Cafer Sadık (a.s)’ın yaranlarından birisi şöyle nakletmektedir: İmam Sadık (a.s)’ın şöyle buyurduğunu duydum: “Mümin bir kul, içten bir şekilde Allah’a tövbe ederse, Allah onu sever ve dünyada ve ahrette onun (günahlarını) örter.” Ben, Allah’ın onun (günahlarını) nasıl örteceğini sordum. Bunun üzerine İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurdu: “Allah, onun günahlarını yazmış olan iki meleğe yazdıklarını unutturur, onun uzuvlarına günahlarını gizlemelerini emreder ve yeryüzünde günah işlemiş olduğu yerlere, onun günahlarını örtün diye emreder. Böylelikle o, kıyamet günü günahlarına dair hiçbir şeyin aleyhinde şahitlik etmeyeceği bir şekilde Allah’ın huzuruna çıkar.”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.