You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Thomas Mann - Alacakaranlıkta

General

"Ben yalnızca bir yüz biliyorum," dedi. "Bu yüzün soylu gerçeğini benim düşlemimle düzeltmem büyük bir günah olurdu."

Bü yüzü dakikalarca, saatlerce, ömrüm boyunca seyretmek, onun güzelliğinde yitip bütün dünyayı unutmak isterdim."
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 22
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Thomas Mann - Alacakaranlıkta
"...
Hayır, kadınlar bilmece gibi varlıklardır. İnsan onları çok iyi tanıdığını sansa bile yine de önlerinde durup şaşırmaktan kendisini alamıyor. Kadınlar üstün varlıklar, neşeli varlıklar, kokudan bir resim, bir masal varlığı onlar. Ve bu kadın ne yapar? Gider kendini bir cambazhane devine ya da bir kasaba teslim eder.

Bu kasabın koluna girer, başını onun omuzuna yaslar ve sanki, "Bu gördüğünüz şeyi anlamak için yorun kafanızı bakalım!" demek ister gibi kurnaz kurnaz gülümser. Biz de gerçekten kafamızı yorarız."
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 23
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Onun çaldığı ezgileri hiç bir zaman gözyaşylarım yanaklarımı yakmadan dinleyemedim.
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 26
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ey, sonsuzlukta birleşmenin sevinci! Yanılma üzüntüsünden kurtulmanın, zamanın ve mekânın zincirinden kopmanın, seninle benim kaynaşmamızın sevinci, senin ve benim ilahi sevincimiz! Ölüm gecesini aşkla geçirenlere, bu tatlı gizi çözenlere gün ışığı yalnızca özlem duyurur; sonsuz, gerçek, ilahi geceye kavuşma özlemi.

Gel aşk gecesi, bize özlediğimiz, beklediğimiz unutuşu ver; bizi sevincinle sar, bu yalanlar dünyasından, ayrılıktan kurtar! Bak son ışık söndü! Dünyadan kurtularak acının sonsuzluğu üzerine gerilen o ilahi alaca karanlıkta düşünce ve çekingenlik yiter, yalanlar biter; gözlerim sevinç içinde kapanır ve oluşun mucizesi başlar. İşte bu andan sonra, dünya benim!
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 39-40
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bütün varlığım size söylemek istediklerimle dolu, çünkü bunun acısını çekiyorum. Bu acımı, bütün benliğimi saran, içimi titreten bu duyguları size anlatmazsam, sözcüklerin zorlu akışında boğulacağımı hissediyorum.
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 45
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu savaşımda, benim size karşı bir tek silahım var: Zayıfların silahı, öç alma aracı olan söz ve ruh.
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 49
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"...
Yasak olmasaydı sizi ruh ve sözcüklerinizle birlikte bir güzel ıslatırdım, fesat kumkuması!
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Alacakaranlıkta - Kent@ Yayınları - Sayfa: 54
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
En çok seven alt düzeyde olandır ve acısını da o çekecektir.
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Tonio Kröger - Kent@ Yayınları - Sayfa: 62
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"...
Benliğini bütün bütüne aşka verdi ve onu ruhunun bütün gücüyle besledi; çünkü aşkın ruhu zenginleştirdiğini ve insanı yaşattığını biliyordu."
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Tonio Kröger - Kent@ Yayınları - Sayfa: 73
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"...
Çünkü "mutluluk," diyordu kendi kendine, "Sevilmek değildir; bu tiksinmeyle karışık bir gururun hoşnutluğudur. Mutluluk, sevmek ve belki sevilen varlığın yanında olmak hayalini veren ufak anları yakalamaktır." Bu düşünceyi gönlüne yazdı, anlamını büsbütün değiştirdi ve bütün derinliğince duydu.
..."

Thomas Mann - Alacakaranlıkta - Tonio Kröger - Kent@ Yayınları - Sayfa: 80

-----
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.