You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tevrat ve İncil gibi...

Tevrat ve İncil gibi...

Yönetici
RE: Tevrat ve İncil gibi...
Biliyor musun sivri zekalı.
Museylemetul Kezzab adında bir soytarı vardı.
Bu soytarı yeryüzüne huzur getireceğini söyleyip nerede bir ahmak varsa peşine takmıştı.
Aziz Peygamberimiz hz.Muhammed aleyhisselatu vesselama değil kendisine iman edilmesinin daha doğru olduğunu iddia ediyordu. Aynı senin gibi.
Sonunda bu soytarıya ne oldu biliyor musun? Emnim bilmiyorsundur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah bir şeyi haram kılarsa bu kimler için geçerlidir? İçki, faiz, kumarın haramlığı bütün Müslümanlar için geçerli de yiyecekler neden mezheplere göre değişiyor? Öyleyse bana söyler misiniz Allah bize hangi yiyecekleri haram kıldı?
En'âm, 119. Ayet: Allah, yemek zorunda kaldıklarınız dışında size neleri haram kıldığını tek tek açıklamışken, üzerine adının anıldığı hayvanları yememenizin sebebi nedir. Gerçekten birçokları nefislerinin arzularına uyarak bilmeden (halkı) saptırıyorlar. Şüphesiz senin Rabbin, haddi aşanları çok iyi bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben bile haddi aştığını bildiğim halde Rabbim elbette bilecek amenna.
Haddini aşma hakların bitti burada kalmaya devam etmek istiyorsan tekrar etmesin.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Haddi aşmaktan Allah'a sığınırım. Hakkı öğreten Rabbine hamdolsun.
Dinin kemale erdirildiği Maide;1-5 ayetlerinden haberiniz var mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Uydurma hadisi nakletmenin vebali

Sual: Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında niçin uydurma hadis yoktur?

CEVAP
Çünkü, hadis uydurmanın ve uydurulmuş hadisi nakletmenin vebalinin büyüklüğünü bildikleri için, Allahü teâlâdan çok korktukları için, tek kelime ile salih âlim oldukları için kitaplarına uydurma hadis almazlar. (Uydurma hadis), bu sözü Allah Resulü söyledi diye iftira etmektir. Sıradan bir müslümanın bile hayalinden dahi geçiremiyeceği bu iftirayı, bir ehl-i sünnet âlimi hiç yapabilir mi? Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Benden sonra gelecek kavim, size hadislerimi soracaklar. Kim kasten bana yalan isnat ederse, Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Ebu Nuaym]

(Benden duyduğunuz âyet ve hadisi tebliğ edin! Beni İsrail’den bildirdiklerimi de söyleyin! Yalnız bana bilerek yalan isnat eden Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Buhari]

(Benden bir şey nakleden hakkı, doğruyu söylesin! Söylemediğim şeyi, bana isnat eden gireceği ateşe hazırlansın!) [İbni Mace, Hakim]

(İftiracıların en büyüğü, söylemediğim bir sözü, bana isnat edip nakledendir.) [Beyheki]

(Yalan bir sözü, hadis diye rivayet eden de yalancıdır.) [Müslim]

(Uydurma olduğunu bilerek, hadis diye rivayet eden, onu uyduran gibi Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Bezzar]

(Söylemediğimi hadis diye bildiren Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Ukayli]

(Söylemediğim sözü, hadis olarak bildiren veya Kur’anı kendi reyi [görüşü] ile tefsir eden, Cehennemde azap görecektir.) [Tirmizi]

Bu hadis-i şerifleri bilen bir âlimin kitabına uydurma hadis alması mümkün mü? Bırakın âlimi, herhangi bir müslüman, uydurma bir sözü hadis diye nakledebilir mi, Allah Resulüne bu iftirayı yapması, söylemesi mümkün mü? Mezhepsizlere, misyonerlere aldanmamalı, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında uydurma hadis var zannetmemeli. Allahü teâlânın, dinini, soysuzlara karşı bu mübarek zatlar vasıtasıyla koruduğunu, yaydığını unutmamalı.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Nazlıcan bu sivrizekalıların dini ile bizimki aynı değil.

Peygambere iman etmek teferruattır diyen alçak fetoşdan farkları şu; peygamberlerimiz nebiullahtır, ama daha çok insandır, kesinlikle habibullah değildir.

Velhasılı hiçbir hakkı bunlara kabul ettiremezsin. Çünkü akidemiz farklı.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hadisleri, tahrife uğrayan Tevrat ve İncil ile bir tutamazsınız. Söylemek isterim ayrıca; hadis İlmi diye bir ilim var, hadislerin güvenilirliliğini, sıhhatini araştıran.. Kur'an-ı Kerim Hz.Peygamber'e geldi, elbette kuran'ı kerimi en güzel açıklayacak olan da peygamber efendimizdir. Hadisler olmadan namazın nasıl kılınacağını vb. şeyleri bilemezsiniz. Ayrıca Rabbimiz bize peygamberimizi en güzel örnek olarak vermiştir.

"Andolsun ki, Allah'ın elçisinde sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmaya inanan ve Allah'ı çok anan kimseler için en güzel bir örnek vardır."(Ahzab Suresi,21.Ayet)
"Nitekim biz size, ayetlerimizi okuyacak, sizi kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti ve bilmediklerinizi bildirecek, aranızdan bir peygamber gönderdik."( Bakara Suresi,151.Ayet)
"Kim Resûl'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik! ."(Nisa Suresi,80.Ayet)
"De ki, Ey insanlar, şüphesiz ben göklerin ve yerin yaratıcısı ve sahibi olan ve kendisinden başka tanrı bulunmayan, hem dirilten hem öldüren Allah'ın sizin için görevlendirdiği peygamberim. Sizler de Allah'a ve O'nun okuyup yazması olmayan, Allah a ve sözlerine inanmış olan Peygamberlerine inanın, ona uyun ki, doğru yolu bulabilesiniz."(Araf Suresi,158.Ayet)

Siz Allah'ın bu ayetlerini yok mu sayıyorsunuz yoksa?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Kur'an-ı Kerim ile çelişen bir hadise inanmana gerek yok zaten.Ama bir konuda sana katılıyorum sadece bazı gaybi konularda olan hadisler insanları rehavete itiyor.Mesela ahir zaman hadisleri buna örnek.Bu hadislerin doğru olup olmaması ayrı bir şey.Biz insanların bu hadisleri duyup rehavete kapılmamız ayrı bir şey.Yani ahir zamanda ibadetlerin daha fazla sevap olacağına dair olan hadisi hepimiz illa duymuşuzdur.Bunun doğru olup olmamasına bakmak yerine biz yine de Sahabeler döneminde nasıl ibadetler yapılıyor ise onlara benzemeye çalışalım.Peygamber Efendimiz (s.a.v) dedi ohh diyip yatmak doğru olmaz sonuçta değil mi ? Ozaman hadisleri kimse kötüye de kullanamaz.Sanırım senin dediğin şey de buydu hadisleri yalan yanlış kullanan insanlardan bahsediyordun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-02-2017, Saat:08:49 PM, Düzenleyen: BBG.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.