You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
tevbe 29
Bu konuyu nerede açmam gerektiğini bilemedim. En uygun burayı gördüm. Eğer daha uygun bir bölüm varsa yetkili arkadaşlar konuyu oraya taşırsa sevinirim.

Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. tevbe/29

Bu ayette ne denmek istenmiş. Bunu tartışalım. Düşünceleriniz nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: tevbe 29
cizye nedir? gayrimüslimden alınan haraç
ayette ne diyor? cizye alıncaya kadar savaş
sizce de bu senelerdir yaratılmaya çalışılan sahte sevgi ve barış dini imajına aykırı değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kurandaki gayrimüslime bakış açısı tek bir yönden anlaşılmaz, her meselede müslüman kitabına bütüncül yaklaşır ve çözüm böylece ortaya çıkar. davet metodu adına tevbe suresinin geneli küfür ve islam münasebetinin son evrelerini anlatır, yani fiilen kital(savaş) ile sürecek cihadı. elbette bu aşamaya gelmeden önce saygı ve merhamet gözü ile tebliğ gelir, fakat bu dünyanın her yerinde aynı aşamada değildir. söz gelimi Afganistan gibi bir yerde ırzlara tecavüz etmeye gelen kafir silahlı kuvvetlere yumuşak bir tavırdan bahsedemezsin.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
hak dini din edinmeyen kimselere diyor, Afganistan gibi bir yerde ırzlara tecavüz etmeye gelen kafir silahlı kuvvetlere demiyor. olayı çarpıtıyorsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
olayı çarpıttığım yok, Kuranın kafirlere karşı tavır hakkında emrettiği tüm ayetleri iniş sırasına göre en baştan okuyasın ki islamda bu konunun gerçeği nedir ne değildir biraz daha doğru görüşe sahip olasın, ben cihadı savaşı reddetmiyorum haşa fakat aşamalara göre hükümler değişir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.