You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tesettürün Gerekliliği

Tesettürün Gerekliliği

Forumcu
RE: Tesettürün Gerekliliği

[/quote]

Ben Fıkıh derken arap kardeşlerimizin geleneklerinden bahsetmiyorum Kuran ve Sünnetin ışıgında yapılmıs yorumlardan bahsediyorum Orhan kardeşim ;
[/quote]

Sevgili ÇAĞDAŞ Kardeşim.

Biliyorsunuz ki dinimizce şunlar yapılmalı,şunlar yapılmamalı gibi
konular gündeme geldiğinde maalesef alışılagelmiş eski bir temayül mevcuttur. Hemen o konuda fikir veya yorum zikretmiş bir arap din adamının görüşleri getirilir ve arap din adamlarının o görüşleri kesin uyulması şart fikirler imiş gibi vaz edilir. Bu biz Türklere mahsus bir hatalı alışkanlıktır.

Kur'an araplara ait değildir. Kur'an araplar için gelmemiştir. Kur'an yer yüzünde yaşayan tüm insanlar,milletler,kavimler ve soylar için gelmiştir. Kur'an arapça olarak arap toplumuna bir örnek,bir misal olarak gelmiştir. Arap olmayan milletler,toplumlar ve soylar kendilerine gelmiş olan KUR'AN 'ı okurlar kendi toplumlarının yaşam şartlarına göre KUR'AN 'ın getirdiği TEMEL PRENSİPLERİ yorumlamalı ve uygularlamalıdırlar.
Anlatmaya çalıştığım konu arap din adamlarının sosyal konularda yaptıkları yorumlar, yaşadıkları toplum için yani araplar için uygun olabilir. Biz Türkler olarak AZİZ KUR'AN 'ın yorumunu kendi yaşayış tarzımıza göre yapmak zorundayız.

Buradaki temel mesele Kur'anı Kerimin lafzi anlamına takılıp kalmamak, Kur'anın TEMEL PRENSİPLERİNİ, ANA RUHUNU, NE DEDİĞİNİ DEĞİL NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞMAKTIR.

Yüve Allah açık ve çok net olarak:
SİZE AKIL VERDİM KULLANIN demiş mi..???? DEMİŞ,,

O halde Allahın verdiği aklı kullanalım ve kur'anı kendimiz okuyup kendimiz yorumlayalım....
Selam güzel kardeşim...

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Tesettürün Gerekliliği
Arap Din adamı derken elbette büyül alimlerden bahsetmiyorsunuz...Arap kültürünü kasti olarak dine sokan alimlerden ya da şahışlardan yakındıgınız belli...

Kuranı okumalıyız Yorumlamalıyız anlamalıyız anlayamadıgımız yerleri sormalıyız... referans gösterilen alimlerin yapıtlarına bakmalıyız...

Özellikle peygamber efendimizin insan olarak yaptıklarıyla peygam olarak yaptıklarını ayıramadıgımız zaman sorunlar yasanıyor ...

Selam Orhan kardeşim...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-03-2011, Saat:12:20 AM, Düzenleyen: Çağdaş.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.