Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tesettürlüyüm mutlu değilim
Tesettürlüyüm mutlu değilim
[Cevabı kuranı kerim meali zariyat süresi 56 57 58. Ayetlerde bulabiliriz.]
Şöyle ki nasıl bir ilah'a iman ettiğimizi bu ilah' ın sıfatlarını öğrenirsek bu ilâh' ın gönderdiği dini öğrenirsek yani sorumlu olduğumuz kelime olan la ilahe illallah muhammeden rasulullahın anlam ve şartları ve bu kelimenin zıddı olan şirk'i öğrenirsek o zaman manevi boşluğumuzun kapanacağını düşünüyorum.
Tabi bunun yanında Allah ac'den hidayeti talep/ dua etmekte gerekiyor sonuçta kalpler Allah ac'nin elinde olduğunu şu hadiste görüyoruz.
"Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şu duayı çok yapardı: "Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."
(Tirmizi, Kader 7 )
Sözün sonu hamd Allah'adır
Yazını sonuna kadar okudum
sıkışma sıkıştırılma duygusunu çok iyi bilirim
İnsan içte yaşadığı karmaşadan kurtulabilmek için farkında olmadan verdiği kararın
hayata dine aileye vs bir ceza olduğunun bilincinde değil
İman eden insanlar bir haramı işledikleri zaman istedikleri kadar örtmeye çalışsınlar o vicdan azabı onları yer bitirir
Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı duyguları yaşayan senden üç yaş küçük bir kuzu ile tanışmıştım
Yaşamaya gönüllü olduğun tecrübe hiç kolay değil
bir kere şu kabuktan sıyrılın önce
Örtülü olmak müzik dinlemeye, arkadaş edinmeye, sosyal ortamda olmaya engel falan değil
ölçülü olmak her bireyin sorumluluğudur
ve inan ölçüyü kaçırdığında insanların bir şey demesine gerek yok
sen kendin kendini bitirirsin
Allah gönlüne inşirah versin
Bu kaosuna sebep olan her ne ise onun idrakinde olmak nasip etsin
bir an önce kargaşadan felaha erersin inş
Hayat sizin evet
ama verdiğiniz karar ve getirilerle mücadele etmeyi de tek başınıza öğrenmek zorundasınız ne yazık ki
Yazının tamamını okudum kendini çok net ifade etmişsin, bizim hatamız mesele en başta ufakken üzerine düşmeyip içe atıyoruz sonra böyle koca bi volkana dönüşüyor,
umarım hakkında hayırlısı olur.
Sizin Filistin Bu Haldeyken Ben Mutsuzum Demeye de Hakkınız Yok !... Paylaşacağım Videodaki Bu Adam Bambaşka Bir Noktadan Bu Hale Geliyor Ve Huzuru İslam'da Buluyorsa Sizin Mutsuzum Demeye Hakkınız Olduğunu Düşünmüyorum. Bu Nankörlüktür
BUYURUN SİZ Mİ DAHA ZOR BİR HAYAT İÇİNDESİNİZ YOKSA BU KARDEŞİMİZ Mİ ! BİRAZ SERT OLDU BELKİ AMA GERÇEKÇİ OLDU ! Gerçekler Acıdır Kusura Bakmayınız.
Çok Şükür Allah'a
Başımıza Bomba Yağmıyor
Namusumuza Leke Süren Yok. Tecavüze Uğrayan Kızlarımız Yok
Bombalar Altında Ölen Çocuklarımız Bebeklerimiz Yok
1 Lokmaya Muhtaç Kalacak Bir Ülke Değiliz. Hiç Birimiz Ne Aç Ne Açıkta Kalmış
Her Şeyden Önce Müslümanım. Müslüman Olma Şuuruna Sahibim. DAHA NE OLSUN.
ŞÜKREDİP MUTLU OLACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR
Saygılarımla
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi