You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tesettürlü Erkek Aranıyor!

Tesettürlü Erkek Aranıyor!

Ah Teslimiyet..!
RE: Tesettürlü Erkek Aranıyor!
Hz. Ali de der ki; Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır...

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
1. Bakın tesettürle ilgili bu ayetlerden erkeklerin başörtüsü sorumluluğu hakkında bir ifade yok.
Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.(Nur, 30)

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!(Nur, 31)

2. Tesettür önce iman etmektir ifadesinden de ben sizin anladığınız gibi bir mana çıkarmamıştım.

Ayrıca suçlamanız da yersiz. Okumadığım ve bilgisine güvenmediğim kişilerin yazılarını buraya koymam!!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
siz bu yazıyı eleştirmek için mi okudunuz?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tesettür önce bakışla ilgilenir, bakılan şeyle değil!
kesınlıkle!..once kendın sakınacaksın.
tesejjurker gukcegülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
30.ayette erkeklere 31.ayette kadınlara söyleniyor.yani erkekler daha önce uyarılıyor.elbet sebeb-i hikmeti vardır bununda...erkeklerin tesettürü göz kapaklarıdır vesselam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
Amin, sizden de bende hatırlamış oldum tekrar gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.