You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tesbih Namazı - Bu bilgi Ne Kadar Doğru ?

General
Gecenerde tesbıh namazı ıcın haftada 1 , ayda 1, yada senede 1 mutlaka kılınması gerekıyormus dıye duydum ne kadar dogru.?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Tesbih Namazı - Bu bilgi Ne Kadar Doğru ?
İlgili hadiste sizin dediğiniz tarzda ifadeler geçmektedir.Şöyleki:Hadisin metninin son kısımlarında,haftada bir kıl,ayda bir kıl,yılda bir kıl,hiç olmadı ömründe bir defa kıl ifadeleri vücub ifade etmez,mendupluk ifade eder şeklinde yorumlanmaktadır.

Söz konusu tesbih namazı olunca şunu belirtmeden geçmek istemedim.Tesbih namazı bilindiği üzere nafile bir namazdır.Nafile olan bir namaz bugün tesbih namazı kılacağız deyip haber vererek cemaatle kılınamaz.Ama iki arkadaş birbirine haber vermeden zamanım müsait benim,senin de müsaitse gel tesbih namazını beraber kılalım diyebilir.Bunda sakınca yok.Kural şu:Namazı ilan etmeyeceksiniz ve imama uyan kişi en fazla iki kişi olacak.

Mevlid kandilinde bizim camide tesbih namazı kılınacak diye duyuru yapıldı.Belki bazı camilerde de kılınmıştır.Artık öyle bir hal aldı ki bu tesbih namazı,kandil deyince akla tesbih namazı geliyor.İnsanlar tesbih namazını kandile has sanmaya başladı,kandil gecelerinde kılmayı sünnet sanmaya başladı.Bu apaçık bir bidattır.

Ki benim hatırladığım kadarıyla Hanefi ya da Şafi kitaplarında tesbih namazı cemaatle kılınabilir diye bir görüş hatırlamıyorum/bilmiyorum.Nafile namazın tamamı cemaatsiz kılınmalıdır demek de doğru değil.Mesela teravih namazı,istiska namazı cemaatle kılınan nafile namazlardandır.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ömürde en az bir kere kılınması güzel bir davranıştır...güzel bir sünnettir.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah Razı Olsn ıbnı mesud
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah sizlerden de razı olsungülücük

Siz camide tesbih namazı kıldınız mı hiç?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yok ama evde ayda 1 kılmaya dıkkat ederım .. Kucukken camıde kılardık ama oyle yatıp kalkardım ne okuyacagımı bılmedıgım ıcın buda namazdan sayılır mı bılmıyorum :D
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Siz evde kılmaya devam edin.Bu namaz zaten camide,cemaatle kılınmamalıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.