Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tesbih Namazı - Bu bilgi Ne Kadar Doğru ?
Tesbih Namazı - Bu bilgi Ne Kadar Doğru ?
Söz konusu tesbih namazı olunca şunu belirtmeden geçmek istemedim.Tesbih namazı bilindiği üzere nafile bir namazdır.Nafile olan bir namaz bugün tesbih namazı kılacağız deyip haber vererek cemaatle kılınamaz.Ama iki arkadaş birbirine haber vermeden zamanım müsait benim,senin de müsaitse gel tesbih namazını beraber kılalım diyebilir.Bunda sakınca yok.Kural şu:Namazı ilan etmeyeceksiniz ve imama uyan kişi en fazla iki kişi olacak.
Mevlid kandilinde bizim camide tesbih namazı kılınacak diye duyuru yapıldı.Belki bazı camilerde de kılınmıştır.Artık öyle bir hal aldı ki bu tesbih namazı,kandil deyince akla tesbih namazı geliyor.İnsanlar tesbih namazını kandile has sanmaya başladı,kandil gecelerinde kılmayı sünnet sanmaya başladı.Bu apaçık bir bidattır.
Ki benim hatırladığım kadarıyla Hanefi ya da Şafi kitaplarında tesbih namazı cemaatle kılınabilir diye bir görüş hatırlamıyorum/bilmiyorum.Nafile namazın tamamı cemaatsiz kılınmalıdır demek de doğru değil.Mesela teravih namazı,istiska namazı cemaatle kılınan nafile namazlardandır.

Siz camide tesbih namazı kıldınız mı hiç?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi