You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Terör örgütleri bozguncu değil midir ?

Acemi Üye
Tabii ki örnek vereceğim örgüt PKK. Bu örgütün vergilerimiz ile alınan devletin araçlarına zarar verdiğini net biliyoruz. Öte yandan ülkemizin doğalgaz boru hattını patlattığını biliyoruz. Trene bomba saldırısı yaptıklarını da. Okullara yollara işyerlerine zarar verdiklerini biliyoruz. Türk olsun Kürt olsun sivillerin araçlarını yaktıklarını videolarla ispatlı izledik biliyoruz. Sağlık görevlisi olsun inşaatçı olsun sivillerin kaçırıldığını biliyoruz. Aynı şekilde doktor gibi çocuk gibi sivilleri öldürdüklerini biliyoruz. Sonra mayın kurup nice anaları evlatsız nice çocukları ise yetim bıraktıklarını son haftalarda yeterince iyi öğrendik biliyoruz.

Kuranda şöyle bir ayet var;

Bismillahirrahmanirrahim

Allah'a ve Resûlü’ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azap vardır. (Maide Suresi, 33)

Şimdi burada Allah ve Resülü'ne karşı savaş açanlardan hariç ve diyerek ayrı bir konu yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların diye ayrı bir konuya değinilmiş.

Sorum bu ayet PKK için geçerli midir? Geçerli ise -ki geçerli olduğu kanısındayım- Müslümanlar bunlara niye nasıl destek verir. Ayet çok açık değil mi ben mi yanlış anladım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-09-2015, Saat:04:36 AM, Düzenleyen: Zinnureyn.
Kıdemli Üye
RE: Terör örgütleri bozguncu değil midir ?
Kardeşim zaten pkk nın imha edildiği bir zaman da yaşıyoruz.. Ayete gelince değiştirmeyelim isterseniz bir kelimesini eksiltip bir kelime türetmeyelim ayet gayet açık ne anladıysanız o..
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
pkk nın basın ve yayınlarını takip ederseniz nasıl bir ağız kullandıklarını görürsünüz. Hatta boşver pkk yı hdp yi takip edin ne kadar özgürlükçü, barışçıl, hümanist ve sevgi dolu olduklarına siz de şahit olacaksınız.

Selo, son konuşmasında gelin barışa kaldığımız yerden devam edelim, evlatlarımız ölmesin gibi sevgi dolu!, dürüst!, barışçıl! mesajlar vermeyi sürdürüyor. Neden kürtlerin sempatisini kazanmasın ki? CHP de İslam düşmanlığı yapıyor ama bir çok Müslümandan destek alıyor.

Eğer düşmanınıza karşı cahil(malumatsız) kalmak istemiyorsanız onları takip etmeniz gerekmekte. Eğer sadece kendi düşüncenize uygun basın yayını takip ederseniz bu soruyu sormanız çok normal.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
terör örgütü sadece bozguncu degildir...
onlar kötü anlamda her şeydir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sadece barışcıl göstermiyrolar, Diyarbakır müftüsü Nimetullah Erdoğan, öncelerin 3 kızıyla başörtüsü maduru Hüda Kaya'yı aday gösterip kendi taraflarına çekerek te "BİZ MÜSLÜMANIZ" imajı vermeye çalışarakta müslümanları kandırıyorlar..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bu arada yeri gelmişken söylemeden geçmeyeceğim.

İnsan sadece kendi görüş ve fikirlerine yakın basını takip ederse cahil kalır, Karşıt görüşlü basın kesinlikle takip edilmelidir. Neyi sever neyi sevmezler bilmek gerek.

Ben mesela selo yu takdir ediyorum. İslam düşmanı olduklarından şüphe edilmeyecek durumda olmalarına rağmen bir çok Müslümanı çatısı altında toplayabilmiştir. Asıl kavgacı kendileri olduğu halde, insanları barışçı olduklarına dair ikna edebiliyor. Lider dediğin böyle olmalıdır her olayı maniple edebilmelidir, kontrol onda olmalıdır.

Son olarak Allah selonun belasını versin diyim de yanlış anlaşılmayayım. :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.