You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Televizyonun ömrümüze maliyetini hesapladınız mı?

Kıdemli Üye
İlk sesli filmler 1928 yılında çevrildi.
İlk televizyon yayınları 1940 yılında ABD’de yapıldı.
İlk üç yaşta televizyon karşısına bırakılan çocuklarda “otistik” özelliklerinin geliştiğini biliyor musunuz?
Günde kaça saatiniz televizyon başında geçiyor? Ortalama belki de iyimser bir hesapla 3 saat diyelim.İlk başta hiç ürkütücü gelmiyor. Ancak günler damlaya damlaya hafta olur, ay olur, yıl olur, sonunda bir ömür olur biter. Eğer televizyonun günde 3 saatten bir yılda yiyip bitirdiği zamanı hesaplarsak, 1095 saat eder. Bu gecesiyle gündüzüyle 45 gün demektir, televizyonun başında geçen 45 gün ve 45 gece eder.
Şimdi ikinci soru:Televizyon canavarının pençesinde can veren bu 1095 saat bize neler kazandırabilir? Bu rakam bir öğrencinin bütün bir öğretin yılı boyunca ders gördüğü saatlerden daha da büyük bir yekündur. Demek ki, en azından kayıp bir öğretim yılı var, orta yerde. 1095 saat içerisinde bir yabancı dili iyi seviyede öğrenmek mümkündür. Bu demektir ki, televizyon her yıl bize bir yabancı dil kaybettiriyor.
Kitap okumayı tercih ederseniz, ağır bir okunuşla 25 bin sayfalık kitabı bu müddet içinde bitirmemiz mümkündür
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G

ÖFKELERİMDE BİLAL'İN SESİ YANKILANIR "EHAD ALLAH" DİYE...
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
RE: Televizyonun ömrümüze maliyetini hesapladınız mı?
hiçten başka bişey değil.

sağolasın kardeşim.
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
Cvp: Televizyonun ömrümüze maliyetini hesapladınız mı?
Zat-i_Sahane Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İlk sesli filmler 1928 yılında çevrildi.
İlk üç yaşta televizyon karşısına bırakılan çocuklarda “otistik” özelliklerinin geliştiğini biliyor musunuz?
Günde kaça saatiniz televizyon başında geçiyor? Ortalama belki de iyimser bir hesapla 3 saat diyelim.İlk başta hiç ürkütücü gelmiyor. Ancak günler damlaya damlaya hafta olur, ay olur, yıl olur, sonunda bir ömür olur biter. Eğer televizyonun günde 3 saatten bir yılda yiyip bitirdiği zamanı hesaplarsak, 1095 saat eder. Bu gecesiyle gündüzüyle 45 gün demektir, televizyonun başında geçen 45 gün ve 45 gece eder.
Şimdi ikinci soru:Televizyon canavarının pençesinde can veren bu 1095 saat bize neler kazandırabilir? Bu rakam bir öğrencinin bütün bir öğretin yılı boyunca ders gördüğü saatlerden daha da büyük bir yekündur. Demek ki, en azından kayıp bir öğretim yılı var, orta yerde. 1095 saat içerisinde bir yabancı dili iyi seviyede öğrenmek mümkündür. Bu demektir ki, televizyon her yıl bize bir yabancı dil kaybettiriyor.
Kitap okumayı tercih ederseniz, ağır bir okunuşla 25 bin sayfalık kitabı bu müddet içinde bitirmemiz mümkündür

E sonra nolacak...ha şu işi yapmışsın ha bu işi...neticede nolacak, boyut falan mı değiştireceğiz yani...yine...
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Çok fazla izlemem ama bazı proğramları izliyordum.
Zaten tv miz de bozuldu yani kurtulduk kendisindengülücük
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Zat-i_Sahane Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İlk sesli filmler 1928 yılında çevrildi.

E sonra nolacak...ha şu işi yapmışsın ha bu işi...neticede nolacak, boyut falan mı değiştireceğiz yani...yine...

örneklerle zaman kaybı anlasılır şekilde izah edilmeye çalışılmış
boyut atlamak istersen daha farklı değerlendirebilirsin değil mi zamanını gülücük
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G

ÖFKELERİMDE BİLAL'İN SESİ YANKILANIR "EHAD ALLAH" DİYE...
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
artık ömür tv değil pc başında geçiyor onuda inş. iyi şeylerde kullanıyosak sorun yokta eğer eften püften sebeplerden kullanıyosak yazık ki ne yazık halimize
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Ah ah..

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
"Aptal kutusu" olarak nitelendirilebilecek özellikte olan televizyon elhamdülillah evimizde yer almiyor. Getirilerinden fazla götürüleri olan bir aletin evimde isi olmamali. Bu sekilde hem aileme daha fazla zaman ayirabiliyorum, hem vaktimi heba etmiyorum. Ana haber bülteni, sohbet veya herhangi bir program izlemem gerekiyorsa bu pekâlâ internetten de yapilabilir. Hem böylece reklam, klip ve benzeri sapkinliklardan da muaf oluyorum. Rabbim cümlemize basiret versin. Âmin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.