You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TEKRAR GERİ DÖNMEM 70 YILIMI ALDI.”

General
Bekir Develi, oğlunu alır ve ilk kez Cuma Namazı’na götürür. Oğlu da her çocuk gibi camiyi bir eğlence yeri olarak görür ve keşfetme macerasıyla, gider gitmez ortalığı talan eder. Baba endişeli, huzursuz; fakat elinden bir şey gelmez. Çünkü çocuğunu henüz ilk getirişidir. Namaz kılmaya devam ederlerken çocuk hala tepinmekte, koşuşturmakta insanların ne yaptığı çokta umurunda olmadan yaramazlıklarına devam etmektedir.
Nihayet namaz sona ermiş, baba derin bir nefes almistir. Tam da o sırada imam efendi seslenir çocuğa;
-Şşşt sen!
Baba korkmuştur, “Eyvah!” der, “Yakalandık.” Çocuk Hoca’ya yaklaşırken o, evladını çok azarlayıp bağırmaması için dualar ededurur içinden. Neticede çocuğun ilk kez camiye gelişidir ve o an nasıl karşılanırsa, yaptıklarına ne tepki verilirse, kayıt edecek beynine ve bu tepki belki de onun hayatı boyunca camiye gitmekten korkmasına hatta ibadet yapmaktan soğumasına kadar varan sonuçlar doğuracak.
Çocuk Hocanın yanına gider ürkerek başı önde. Hoca sorar;
-Adın ne senin?
-Güven efendim.
-Güven, sen bu camide şimdiye kadar gördüğüm en hızlı koşan çocuktun, Aferin sana! Al bakalım sana benden bir gofret…
Hocanın bu tutumu, hem babayı hem de ilk kez bir ibadethaneye giden küçük çocuğu memnun eder.
Öyle ya, Ne demişti Sevgili Cem Karaca,
“İMAM TARAFINDAN CAMİDEN KOVULDUĞUMDA 7 YAŞINDAYDIM. TEKRAR GERİ DÖNMEM 70 YILIMI ALDI.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: TEKRAR GERİ DÖNMEM 70 YILIMI ALDI.”
Allah Razı olsun...Minik beyinlere neyi verirsek onu alırlar..bu sevgi verisek sevgi, nefret verirsek nefreti alırlar...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah razı olsun, üslup çok önemli..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camilere çocuk getirmeyi babalar maalesef bilmiyor.Çocuk camiye cuma namazında değil,teravih namazında değil normal vakit namazlarında alıştırılmaya çalışılır.Buna sebep olarak iki şey söyleyebilirim.

1.)Cuma namazı ve teravih namazı normal vakit namazlarından uzun.Çocuk bu kadar uzun bir süre içerisinde illaki sıkılıp,kalkıp yaramazlık yapacaktır.

2.)Bu namazlar normal vakit namazlarından daha kalabalık olduğu ve daha çok çocuk olduğu için çocuklar birbirlerine bakarak daha da çok yaramazlık yapacaklardır.

Ayrıca çocuk cemaat ruhunu camide değil,evde alıştırılır.Çocuk anne ve babasını sürekli cemaatle namaz kılarken görse,bazen evde cemaat sayısı 5-6 kişi olsa sizce o çocuk camiye gittiğinde farklı bir şey yapar mı?

Şimdiki çocuklar çok yaramaz,hiç camide durmuyorlar diyenlere şunu soruyorum.Acaba o çocuk evde kaç defa cemaatle namaz kılmayı gördü,kaç defa cemaatle namaz kılma adabını gördü?Hiç görmedi değil mi?

Şimdiki çocuklar çok yaramaz diyeceğimize,şimdiki anne-babalar cemaate hiç önem vermiyor demek gerekir bence.

Mesela baba,çocuğunu namaza getiriyor.Çocuk bas bas bağırıyor.Ama baba farzdan sonra çocuğun elinden tutup eve götüreceğine sünnet namaza duruyor.Sonra da ben namaz kıldım diyor.Aklın sürekli çocuğunun ağlamasındayken sen namaz mı kıldın şimdi?Sünneti evinde kılsan ne kaybederdin?Aksine unutulmuş sünneti diriltirdin.Ayrıca bu baba kesinlikle camideki cemaatin kul hakkına girmiştir.Eğer farzdan sonra çıkarsa sorun yok,ama daha fazla kalırsa sıkıntı var.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah Razı Olsun Çağrım .. Katılıyorum ibni mesud'a çok doğru söylemiş , bizim burda 5 yaşında işiz kardeşler var Cuma günleri dedelerinin ellerinnden tutup camiye gidiyolar gülücük dedeleri götürmezse binayı ayağa kaldırıyolar valla gülücük illa bizde gelcez diye abdest bile alıyolar bi görseniz , maşallah tebarekallah gülücük
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.