Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tekfirciler Beni De Tekfir Etti :)
Tekfirciler Beni De Tekfir Etti :)
Bazı şeyleri anlamak için alim olmak gerekmez
Fetih Suresi 29. Ayet: "Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat’ta ve İncil’de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah, kendileri sebebiyle inkârcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir."
@Bulkini, Öncelikle foruma hoş geldiniz. Birbirimize hakkı tavsiye etmemiz emrediliyor. Bu bağlamda Müslümanlara karşı merhametli olmayı hatırlatmak isterim. İnsanlara, hassaten Müslümanlara karşı daha yumuşak olmamız gerek. İnsanları bilmediklerinden dolayı aşağılamak cahil ve benzeri hakaretlerde bulunmak hiç merhametli olmak ile bağdaşmıyor.
Selametle.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Öncelikle hoşbuldum.
Nasihatiniz için teşekkür ederim. Lakin Müslümanlara karşı fütursuzca iftira atanlara karşı maalesef hoşgörülü olamıyorum. Hakikat isimli üye bilmediği bir konuya dalmış, dahası Müslümanları İngiliz ajanı olmakla suçlamış. Hata ve hatta kitaplarını paylaştıkları övdükleri alimleri (Ziyaeddin el-Kudsi ve Seyyid Kutub'u) tekfir ediyorlar demiş. Bu cehalet değilde nedir? Batının söylemlerini yüzyıllardır bu topraklarda kullanıp, Müslümanlar İngiliz ajanı olmakla suçlandı. Maalesef Hakikat isimli üyede bu kervana katılıp Müslümanları İngiliz ajanı olmakla suçlayıp şeytanın ekmeğine yağ sürüp cehaletini gösterdi. Bu gibi kişiler sert dille uyarmak belki akıllarını başlarına getirir, bundan sonra söyleyecekleri sözleri on kere düşünüp öyle söylerler.
Yani düşünün basit bir şekilde İngiliz ajanı olmakla suçladığı siteye girse, yazdığı onca şeyin ne kadar basit bir iftira olacağını göreceği halde gelmiş buraya gözünü kapamış başlamış iftiraya. Kimse kusura bakmasın böyle kimselere karşı zerre kadar hoşgörüm yoktur.
İslam kafirlere dahi iftira atmayı yasaklamışken, Müslümanım! diyen birisi çıkıp Müslümanlara iftira atacak, hemde çocukların bile inanmayacağı. Bende böylelerine karşı hoşgörülü olacağım öyle mi? Bu gibi kimseleri sert bir şekilde silkelemek lazımki kendilerine gelsinler. Aksi halde cesaretlenip dahada ileri giderler.
Burada çok defa Hakikat kitabevinin sıkıntılı olduğunu izah etmeye çalıştık ama nafile oldu.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi