You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
Tekfir meselesi...
Geçmiş tarihteki bir videoda izlediğimiz kişi kendini dinden çıkaracak bir iş yapmış ise onu tekfir edebilir miyiz?

Dediğim gibi senin izlediğin o video geçmiş bir zamana ait sen şimdi 2015 senesindesin ve izlediğin o video(atıyorum) 2010 senesine ait sen şu anda gelmişten geçmişe bakıyorsun.Unutma ki geçmişte çekilmiş kaydedilmiş bir video insanın geçmişini anlatır.Öyleyse şimdi hatıra geldi ki insanın her hal ve hareketi zaten Allah’ın katında bir yerlerde kayıtlı durmakta.Senin geçmişini koyup önümüze izlettiklerini bir düşün.Diyelim bir A şahsı geçmişte dinden çıkmasına sebep bir iş yaptı sonra hatasını fark edip tövbe etti ve Müslüman oldu .O A şahsının videosunu Allah katından verip bize izletseler geçmişteki o hatasından dolayı biz ona kafir diyemeyiz çünkü o onun geçmişidir ve şu anda ise tövbe edip Müslüman olmuştur.Bir düşün hangimizin geçmişte hataları olmadı ki birileri şu andan geçmişteki hatalarımıza baksa bize kafir diyebilir mi(hayır) çünkü tövbe etmişsindir ve Allah affetmiştir artık sen Müslümansındır.Öyleyse kardeşim reelde,gerçek hayatta,şu anda,yaşadığın zaman diliminde A şahsını tekfir etmek için elinde delil olmalıdır,argümanların olmalıdır.Eğer onları tekfir etmek istiyorsan gidip bulman delil elde etmen gerek tövbe etmediklerine dair.Geçmişlerine bakarak değil.Bu arada herkes şöyle bir geçmişine baksın…

Bir madde olarak bunu yazmıştım kardeşim burada demek istediğim sen onları tekfir edebilirsin ama tekfir ederken eğri ok ya da yakın mesafe oku kullanmaman lazım çünkü birebir yüz yüze değilsin,video geçmiş zamana ait bir kayıt şu ana dair elinde delilin yok(oktan kasıt kafir sözü)senin bu durumda uzak mesafe oku veya eğri olmayan doğru bir ok atman lazım…ki hem onlara tövbe etmişseler kafir dememiş olasın hem de yapılan davranışı onaylamamış olduğunu dil ile beyan etmiş olasın ve hem de attığın ok hedefi vurabilsin tövbe etmemiş iseler de kafir demiş olasın.

Yani Sen bu durumda tövbe etmediyseler eğer onlar kafirlerin ta kendileridir de doğru bir ok at Allah’a havale et.Direk kafir dersen tövbe edip etmediklerini bilemeyeceğinden hedefi vuramayabilirsin.

Senin kullanmış olduğun bu oku kullanmaya çalıştım fakat bir türlü atmaya insan cesaret edemiyor,insanın elleri titriyor alnından soğuk soğuk terler boşanıyor,vesveseye kapılıyor ya hedefi vuramazsam diye çünkü eğer tövbe etmişseler onları yerde gökte kafir ilan etmiş olacaksın bu ise o kişiye zulüm olur sen ise…..Diyelim karşında bir canavar var ve üzerine üzerine geliyor sende de tek atımlık bir ok var ya hedefi vuracaksın ya da öleceksingülücük bu durumda canavar uzaktayken oku atmaya karar veriyorsun ama kullandığın ok eğri bir ok ya da yakın mesafe oku,atarken elin ayağın titriyor ya tam isabet alamasam,ya karavana atarsam;ya ayağına,koluna,bacağına gelirse diye vesveselere kapılıyorsun çünkü elinde ki ok geçerli bir ok değil.Fakat diğer türlü doğru bir ok atarsan ne vesveseye kapılıyorsun ne terliyorsun ne korkuyorsun çünkü hedefi vuracağından eminsin,işini Allah’a havale etmişsin. Yani dediğim gibi Sen bu durumda tövbe etmediyseler eğer onlar kafirlerin ta kendileridir de doğru bir ok at, Allah’a havale et ki hem onlara tövbe etmişseler kafir dememiş olasın hem de yapılan davranışı onaylamamış olduğunu dil ile beyan etmiş olasın ve hem de attığın ok hedefi vurabilsin tövbe etmemiş iseler de kafir demiş olasın..Direk kafir dersen tövbe edip etmediklerini bilemeyeceğinden hedefi vuramayabilirsin demiştim zaten….

Sahabe dönemini hatırla kardeşim diyelim o dönemde görüntü kayıt cihazları vardı sen ise şimdi oturduğun yerden Hz.Zeyd’in ,Hz.Hamzayı şehid edişini izliyorsun izlediğin o videoya bianen bakıp sinirlenip sen Hz.Zeyd’i tekfir edebilir misin?Haşa,Tövbe,estağfirullah kardeşim daha nasıl anlatayım bilmiyorum ki…eğri ok atma;doğru ok at çünkü tek atımlıkgülücük

Ya da senin geçmişteki bir hatanı,Allah katında kayıtlı durmakta olan o hatanı bize izletseler biz seni tekfir edebilir miyiz?hoşuna gider mi, tabiî ki hayır tövbe etmişsin Müslümansın artık deriz.Ama o yaptıklarını izlerken, tövbe etmediyse eğer o kafirin ta kendisidir diyebiliriz çünkü sonrası bize karanlık.yakın mesafeli oku yakından uzak mesafeli oku uzaktan at ki hedefi vuramam diye elin ayağın titremesin,vesveseye kapılmayasın…vs Yakın mesafeli derken yani adamın kafirlik bir iş yaptığına şahid olmuşsan eşzamanlı olarak gerçek hayatta o manada.

X şahsı:Kafir der söz bir ok gibi ağızdan çıkar muhatabı ölü olsun diri olsun ona varır
Ok-falanca sana kafir diyor
(A)şahsı:Korku,talaş ve pişmanlık içinde hayır ben tövbe ettim geçmişte öyle bir hatam oldu fakat tövbe ettim
(ok adamın kalbine bakar iman nuru var geri sahibine döner)
Ok:sen beni attın ama o tövbe etmiş
X şahsı:hayır bak videoda kafirlik iş yapıyor
Ok: o videonun tarihi kaç
X şahsı:03.04.2010
Ok:şimdi hangi tarihteyiz
X şahsı 07.06.2015
Ok: beni o tarihte söylemedin ben şu anki zamana aidim
X şahsı:fakat o zamanda kafirmiş
Ok:kimse senin geçmişteki hatana bakıp kafir diyor mu.Oysa hata etmiştin şimdi tövbe ettin Müslümansın
X şahsı:ama
Ok:Ne ama diline sahip çık kafir,emin olmadan bir daha beni söyleme,
eğri ok atma;doğru ok at çünkü tek atımlık işin öeti kardeşim o kadar yazdık ama

Varsa hatam düzeltin kardeşlerim,başka bir fikri olan varsa buyursun dinleriz……makbulse kabul ederiz.
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Tekfir meselesi...
h. kardeşim o ne dedi,bu ne dedi bırakalım bunları ve bakalım ....

bakalım en güzel örnek nerde.....
elbette en güzel örnek yine peygamber efendimizde
git peygamber efendimizin hayatını araştır bak ki peygamberimiz evden çıkınca kafir gördümü her gördüğünde onları tekfir mi ediyormuş?

ya da alış veriş yapınca onlara kafir diye mi sesleniyordu?

ne bilim kafirlerle iç içeydi yolda yürürken adam putu eline almış yanından geçiyordu dönüp onu tekfir mi ediyordu?

ha birde yukardaki ayette rabbimiz çekinmeden sözünü söyler o herkesin içini dışını bilir
Allah,gerçeği açıklamaktan çekinmez...

İslâm'ın azılı düşmanlarından Ebu Cehil'in, Resul-i Ekrem'in insanları İslâm'a davetine engel olmak için, "Ey ahali, bu adamı dinlemeyiniz. Sizi dininizden vazgeçirmek istiyor. Sizi Lat ve Uzza'dan vazgeçmeğe davet ediyor" demesine karşılık, O, dönüp O'nun yüzüne bile bakmıyordu
.14 Tebliğine ise devam ediyordu.
ama savaş zamanı vs Allah'ın ayetleri geldiğinde başka tabi çünkü dedikya Allah,gerçeği açıklamaktan çekinmez... uzun konu reis yagülücük

hatam varsa düzeltin başka kimi örnek alacazki peygamberimiz dururken
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.