You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
Tekfir
Selâmun aleyküm kardeşlerim tekfir meselesini benmi anlamıyorum insanlar mı yanlış uyguluyor bir müslümana yakışan

Şirke yada yanlışa düşmüş başka bir müslümanı müslümana yakışır şekilde uyarmak onu doğru yola sokmakmıdır
Yoksa hataya düşen müslümanın yüzüne karşı direk sen kafirsin sen zındıksın mı demektir ?

Bu görüşüm nedeni ile bulundugum cemaat ve yıllardır arkadaşlık ettigim kişiler ile aram açıldı şirke düşmüş insanı tekfir etmezsem benimde şirke düşecegimi söylüyorlar benim kalbim nedense bu kişilerin görüşüne razı gelmiyor sorun bendemi kardeşlerim nasihata açığım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Tekfir
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Peygamberimiz sokakta gördüğü her kafire,kafir deyip yüzüne tüküryor muydu!
Yolda yürürken,elinde put ile yanından geçen kafire

Tuuuuüüü kafir diyor muydu!

daha ne o zaman?

Neyin DMT si bu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Sağolun kardeşlerim bana da ilginç geldi bu durum bir kaç kişiyi tekfir etmedim diye beni tekfir edecek konuma geldiler ben insanların yüzlerine karşı şirke düştükleri zaman önce nasihat etme taraftarıyım direk insanların yüzlerine kafir demenin o insana hiçbir faydası yoktur aksine sizden uzaklaşır islamdan uzaklaşır kalbi kırılır ama tekfir meselesini bu sekilde abartan binlerce kardeşlerimiz var onların gözlerini ne kadar açmak için uğraşsamda dışlanan yine ben oluyorum bu durum beni çok üzüyor açıkcası
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.