You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tek başına Kur'an Okumayı Öğrenmek?

Üye
Selâmün aleyküm değerli arkadaşlar...

Küçükken giderdik Kuran kursuna ama,çocukluk aklı işte hep yarıda kalırdı.Yaş oldu 22 ama neyse;bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler.Namazımın arkasına Kuranımı da okumak istiyorum.Zaman olarak günlük işlerimden dolayı ve de yakınlarda başlayan bir Kursan kursu bulamadığımdan dolayı,tek başıma bi denemek istiyorum...En azından bir Kuran kursu bulabilirsem,hiçbir şey bilmeden gitmiş olmayayım...

Sorularum şu şekilde:

1-)Doğru okuyup okumadığımı anlayabilmek için,sanırım videolu anlatımla öğrenmek gerek.Bildiğiniz video anlatımlı kaynaklar varsa,bana ulaştırır mısınız?(Forum dışı link yasak ise,özel mesajdan gönderebilirsiniz)

2-)Daha kolay ve hızlı öğrenmenin püf noktaları hakkında bilgi isteyeceğim.

3-)Ortalama,tahmini olarak ne kadar bir sürede öğrenilebilir?
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-10-2014, Saat:03:49 PM, Düzenleyen: Mehmet51.
Çalıkuşu
RE: Tek başına Kur'an Okumayı Öğrenmek?
Anladigim kadariyla kurani kerim okumayi biliyor ama daha iyi okumak istiyorsun.. Eger oyleyse iki sene mukemmel okuyus icin yeterli bir zaman..

Kanaatimce dogru okuyus arap kiraati uzere okunan okuyustur.. Ki turk okuyusuyla aradaki farklar cok olmasa da bi kac birsey var.. En basta kulaga farkli gelen 'u sesi' dir. Turklerin 'ince harfleri ü kalin harfleri u sesiyle' okumak kurali aslinda araplarda yoktur. Dogru olan kiraatte harf kalinsa kalin okunur inceyse ince okunur fakat her ikiside u sesiyle teleffuz edilir..

Nette video baktim ama bulamadim. Fakat ben kulagima aşina olsun diye okudugum kiraat uzere okuyan 'Abdullah Basfar'i dinliyorum..

Allah yardimcin olsun..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bende kendi kendime öğrendim..internetten seslerin gırtlaktan çıkışını öğrendim..sonra elime aldim elif ba yı.. ben yazarak daha hızlı öğrendiğimden harfleri hep yazdım 1 haftada okumaya başlıyorsun...sonra küçük bir tevcid kitabı edindim...uygulamalı tevcid için yasin kitabında mesela yasinin içinde geçen tüm tevcitleri bağlamaları işaretledim .. okudukça oradaki tevcidi kafama işledim...insan istedikten sonra yavaş yavaş da olsa oluyor

şu varki bir eğitimli ile bir olamıyorsun. ama hiç okuyamıyorum da demiyorsun gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ALLAH C.C razı olsun yazan arkadaşlardan,yardımcı olacak arkadaşların fikirlerini beklemeye devam ediyorum.Sıfırdan öğreneceğim Kur'an okumayı...
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Bence sifirdan baslamalisin..
Hem yasin hicte gec degil onemli olan bunu dusunup karar verip 'Bismillah demendi..
bunu basarmissin seni o yuzden tebrik ve takdir ediyorum gülücük
evet onerime gelince ..
Ben imamhatipten beridir Fatih Çollak`la ezberlerimi yaptim, Kuranimi guzellestrdm..
sana tavsiyem onun elifba.. videosundan baslaman gülücük
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.