You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TECDÎD-İ NİKÂH (NİKÂH YENİLEMEK)

Acemi Üye
Evli olan, hiç olmazsa haftada bir kere tecdîd-i nikâh (nikâh yenilemesi) yapsın. Zira bu zamanda cehalet galib oldu ve yaygınlaştı. Din ilimleri garip kaldı. Cehalet küfre gözün karasıyla beyazı kadar yakındır.

Tecdîd-i Nikâh (nikâh yenileme) de lazım olan, iki kişinin yanında yahut iki hatun bir erkek kişinin yanında (hanımından) vekâletini aldıktan sonra, iki erkek veya iki avrat bir erkek yanında:

“Önceden nikâhım altında olan hatunumu, onun tarafından vekâletim olması hasebiyle, kendi nefsime eş ve nikâh edip asâleten aldım, kabul ettim. “Zevvectu Zevcetî İyyâye” (Zevcemi yalnız kendime nikâhladım) Sizler şâhid olun” desin.

[Ömer Işıktekin, Dini Muhafaza Etmede Fıkhın Önemi - Muhibbu-l'Fıkh: s.19]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: TECDÎD-İ NİKÂH (NİKÂH YENİLEMEK)
Selamun aleykum. Tecdid-i nikah yapmam gerekiyor, hanımdan vekalet aldım fakat gerek cami cemaati olsun gerek imamlar olsun bu konuda pek bilgi sahibi olmadıkları için şahit olmakta tereddüt ediyorlar. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.