You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Taze Fasulye Zeytinyağlı+Etli

Forumun Uykucu Ninesi
Taze fasulye malzemeleri
■Yarım kilogram fasulye
■1 çay bardağı zeytinyağı
■1 adet kuru soğan
■2 adet domates (1 yemek kaşığı salça)
■1 çay kaşığı toz şeker
■Tuz

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: Taze Fasulye Zeytinyağlı+Etli
ETLİ TAZE FASULYE
1 kg. taze fasulye
250 gr. kuşbaşı koyun yada kuzu eti
orta boy 2 soğan
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
3 domates
tuz
3 su bardağı etsuyu yada su

Yağın 2 kaşığını bir tencereye koyup etleri ilave ederek 3-4 dakika kavurun, sonra ince kıyılmış soğanları katarak kavurmaya devam edin. Ardından et suyunu katıp 30 dakika pişirin. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Küçük bir tencereye daire şeklinde dizip üzerine bir kaşık yağı ve domatesleri yaydıktan sonra suyunu koyup ağır ateşe oturtun. bırakacakları suyu çekinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Ardından etli harcı fasulyelerin üzerine boşaltıp 1 saat pişirin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
üsttekiler alıntı.
buda benm pişirdiğim tarif.
yarım kilo et(kuzu eti tavsiye ederim )
bir kilo fasulye
bir tane domates
2 tane patates.
yarım yemek kasıgı salça

öncelikle etleri yıkıyoruz ve tencereye biraz sıvıyağ koyuyoruz.yagı ayarlamakta zorlanırsanız tencerenin etrafında gezdirin tencerenin hertarafı yag olsun ve bir iki yemek kasığıda ha ilave edin.etleri içine atıp bi bes dk kavurun.sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.tencerenin yarısına kadar suyla doldurun ve biraz tuz serpin.etler pişine kadar kaynatın.ortalama bir saat.etler pişmeye yakın temizleyip doğradıgınız yesil fasulyeleri yıkayıp içine atın.ve bitane domatesi üzerine orta boyda doğrayın.fasulyeler yaklasık (aslında ben dk tutmuyorum pişip pişmediğine bakıyorum) bitane fasulye çıkartıp kasıkla ikiye bölmeye çalısın bölünürse pişmiş demektir.ama fasulye pişmeden 10 dk önce filan kabugunu soyup doğradığınız patatesleri içine atacaksınız.patatesler ve fasulye piştiğine emin olduktan sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
eksik yazmadım inşAllah :D

suyunu kontrol etmeniz lazım.fasulyenin bir iki parmak kadar üzerinde olmalı.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2012, Saat:08:52 AM, Düzenleyen: Tugce.
Forumun Uykucu Ninesi
ben daha pazar günü yaptım bunu :D:D:D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
zeytiyağlısıda çok güzel.
fasulyenin hepsi güzel yahu :D
tazesi kurusu :D ayrı bi güzel de
kardeşim daha kahvaltı yapmadan yemek faslı iyice acıktırdı beni :D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
yok zzahmet olmadı da acıktım :D
paşamı bekliyorum kahvaltı için uyanır uyanmaz bizde yapacaz.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.