You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tavsiye Edilen Kitaplar

Tavsiye Edilen Kitaplar

General
RE: Tavsiye Edilen Kitaplar
bendede bi huy vardır körolası gülücük kitap almayı seeverim ama okumayı pek sevmem :D
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bende bilmiyom gülücük ben alıyom kardeşim ablam yararlanıyo ben elime almıyom bazen diyorum okuyayım okuyorum sonra baya bi ara veriyorum gülücük) ünide çok okuttular sağolsunlar
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
[Resim: 544253_w640_h640_ak_al_9786054309337.jpg]

Aşk-ı Alâ - Şems-i Tebrizi

"Allah Kılı kırk yaratacak titizlikle çalışan bir saat ustasıdır.
O kadar dakiktir ki sayesinde her şey tam zamanında olur.
Ne bir saniye erken, ne bir saniye geç.
Her insan için bir âşık olma zamanı vardır; bir de ölmek zamanı."

Yazar: Şems-i Tebrizi
Sayfa Sayısı: 280
Boyut: 14 x 21 cm
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe

Allah kılı kırk yaracak titizlikle çalışan bir saat ustasıdır. O kadar dakiktir ki saniyesinde her şey tam zamanında olur. Ne bir saniye erken, ne bir saniye geç. Her insan için bir aşık olma zamanı vardır; birde ölmek zamanı.
Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.
Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım, yoksa?
Dünyevi, semavi ya da cismani diye sorma!
Ayrımlar ayrımları doğurur. Aşk'ın hiçbir sıfat ve tamlamaya ihtiyacı yoktur. Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındadır, merkezinde ya da dışındadır, hasretinde.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
[Resim: 2z3xauw.jpg]

Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs'tan, Âdem'le Havva'nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem'de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.

Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım

Ne zaman ki, kalmak için değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem'le Havva'nın yanına bir de Habil'le Kabil'i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.
Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ, dedim.
Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.
insan değil de ağaç olsam,
dallarımın arasından rüzgar esse...
yapraklarım, çiçeklerim meyvelerim olsa!
mevsimleri yaşasam...
gövdeme bir insan yaslanıp uyusa...
ben bunları hiç bilmesem, sadece ağaç olsam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-10-2013, Saat:02:21 PM, Düzenleyen: Farazi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.