You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tasavvuf ve Mürşid Nazarı

Acemi Üye
Zaman fitne zamanıdır günah yığınlarıyla dolu zamandır.Kaçınmak lazım hayat çerçevemizi ahirete yöneltmek lazım.Daha dün bir telefon görüşmesinde bana denilen bir cümle hala kalbimin en acı köşesinde.
( Dünya için mi yaşıyorsun ahiret için mi ? )
Gelelim konumuza.Allah c.c giden yolu bilmek nefs bilmekden geçer der büyüklerimiz.Bu güzel cümleyi yaşatmak uygulamak içinde nefs terbiyecileri olan Rabbimin o kutlu kulları,sadık dostlarını bulmak gerek.Demeliyiz ki önce
Ya Rabbi ! Ben Pişmanım .. Derin bir tövbe sonrasında kalbini mürşidi kamilin tedavisine bırakmak Allah'ın izniyle o kalbe dolduracağı nuru tatmak işte o lezzet Allah'a ulaşmanın lezzetidir.

"Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sadık kullarımla beraber olun"|Tevbe/119|
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-06-2014, Saat:12:24 PM, Düzenleyen: gavsının_sofisi.
Profesör
RE: Tasavvuf ve Mürşid Nazarı
ne dünya ne ahiret aklıma gelmiyor, düşüncelerimde daha ilerde bir yere odaklanmışım, geride ne olup bitiyor ilgimi çekmiyor.nedir benim bu halim, endişeleneyim mi?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
hz muhammed bu dünyadan ilgisini tamamen kestimi ? elbetteki hayır ; ahiretten ilgisini kestimi ? elbette hayır ; orta yolda olmak lazım , senin psikolojik sorunların var bence tedavi olmalısın .

mealen ; bu dünyadada iyilik ve güzellik , ahirettede iyilik ve güzellik ; ayetini unutmamalıyız .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-06-2014, Saat:10:21 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
bu dünya ve ahiret ilgisini tamamen kaybetmiş kişi bence boşluktadır zeyneb , psikolojik sorunu vardır , ben bu dünyayıda düşünüyorum , ahiretide , orta yoldayımdır inşallah .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kim için söylüyor onu elez ? ayetin önünü arkasını okursan anlarsın ; hem verdiğin ayette bunları yapmayın demiyor , bu dünyanın nasıl olduğunu söylüyor , bu şekilde bilerek bu dünya yaşanır , bu dünyadan ve ahiretten ilgi kesmek dinimizde yoktur , orta yolda olup , her iki taraf için helalinden ve ölçülü haraket etmeliyiz , hz muhammed çocukta yaptı , evlendide , yedide , içtide , fakat bunları helalinden yaptı , bu dünyaya bağlı kalıp , saplanmadı , bu dünyayıda gereğince ölçüsünde kullandı .

bu dünyadada iyilik ahirettede iyilik ayetide vardır . kurana bütün bakmalısın .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-06-2014, Saat:10:27 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
sedat alim olmasakta çok şükür ayetin önünüde arkasınıda biliyoruz.Yani ayetin önünü ve arkasını sadece sen biliyorsun değil migülücük
gül-i cennet o cümlesinde öyle bir şey mi var sedat? yani yemek yemeyeyim, herkesle alakamı keseyim gidip bir dağ başına çekilip mağarada yaşayayım mı demiş?sen cümleleri nasıl okuyorsun/anlıyorsun ben bir türlü çözemedim
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yok yok öyle değil gülücük yani o kadarda değil, dünya ile bir yere kadar.. ahirette ise hani sırat hesap bölümü pek aklıma gelmiyor...ben işin pınarları ve daha ötesi tarafındayım demek istemiştim.. sende beni hemen hasta yaptın he.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.