You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tartışılan filozof Garaudy

Tartışılan filozof Garaudy

General
Tartışılan filozof Garaudy
Tartışılan filozof Garaudy

II. Dünya Savaşı'nda Yahudilere yapılan soykırımı reddettiğini açıklayarak büyük tartışma yaratan Fransız düşünür Roger Garaudy, 17 Temmuz 1913'te Marsilya'da doğdu. Ateist bir babayla Katolik bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Garaudy, ilk olarak 14 yaşında Protestanlığa geçmiş, sonrasında Katolik olmuş, en son da Müslüman olduğunu açıklamıştı.

II. Dünya Savaşı'nda Fransız direniş hareketinin mensubu olan düşünür, Vichy hükümetinin Cezayir'deki kamplarına da sürülmüştü. Savaş sonrasında Fransız Komünist Partisi'ne katılan Garaudy, Fransız parlamentosuna seçilmiş ve senato üyesi olarak da görev yapmıştı.

1952'de Sorbonne Üniversitesi'nden edebiyat dalında, 1954 yılında SSCB Bilimler Akademisi'nden bilim dalında doktor unvanı alan Garaudy, 1970 yılında SSCB'nin Çekoslovakya'yı işgalini eleştirdiği için Komünist Parti'den uzaklaştırıldı.

Ne var ki Garaudy, yine Sovyetler Birliği'nin 12 yıl önceki Macaristan işgalini savunmuştu.
1982 yılında Müslüman olduğunu açıklayan Garaudy, 1996'da yazdığı ve soykırımı reddettiği 'İsrail:

Terör ve Mitler' kitabıyla büyük tartışma yarattı. Fransız mahkemeleri tarafından basımı yasaklanan kitap dolayısıyla Garaudy 240 bin Frank para ve ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Kaddafi'nin 'insan hakları ödülü'nü alan düşünürün, çoğunluğu politik felsefe ve Marksizm üzerine 50'den fazla kitabı bulunuyor.

Charles de Gaulle, Stalin, Castro, Picasso, Aragon, Gaston Bachelard, Sartre, Romain Rolland gibi lider ve sanatçılarla yakından görüşen Garaudy'nin 30 kitabı da Türkçeye çevrildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Tartışılan filozof Garaudy
İlginç biriymiş, en azındanTerör ve Mitler adlı meşhur kitabını okumak lazım.

Şimdi araştırıp baktım gerçekten de özellikle bu kitabı okunmalı. Türkiye ye de göndermeler varmış kitapta.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.