You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tarih, aptallıkların tekrarı mıdır?

General
Bu akşam Yasin Şafak ile -ki arkadaşımdır- Üsküdar'da yürüyemezken Ankara'da 102 kişinin öldüğü bombalama olayında HDP Üsküdar İlçe Teşkilatı'nda çalışan çaycının ve oraya üye olan 6 kişinin daha öldüğünü söyledi. Hiç düşünmeden "hadi gidip başsağlığı dileyelim" dedim.

HDP İlçe Teşkilatı'nın kapısından içeri girdiğimizde önce baktılar, sonra şaşırdılar, sonra içeri buyur ettiler.

İçeride 4-5 kişi vardı ve bizi tedirgin gözlerle izlemeye başladılar.

Başsağlığı dilemeye geldiğimizi söyledim. Üzüldüğümü, üzülmeyenlerin alçak olduğunu dile getirdim.

Bir kadın siyasete girmeye çalıştı anında. Hükümeti suçlayacaktı ki "lütfen hanımefendi, biz buraya siyaset konuşmaya gelmedik, taziye için geldik" deyince sustu.

Gerçekten kimsenin kendisini suçlu görmediği bir dünyada neyi konuşacaktık ve anlaşacaktık ki?

Anlaşmamıza gerek yok ama insan olmaya hepimizi ihtiyacı vardı.

"Başınız sağolsun" deyip ölenler için Allah'tan rahmet diledim. Bir çaycı, bir vatandaş, bu ülkede bizlerle aynı mahallelerde yaşayan bir insan ölmüştü ve bu kin ortamında, herkesin birbirinin gözünü oyduğu bu ortamda sadece bir insan olarak gidip başsağlığı diledim.

Bizi gördüklerinde muhtemelen polis sanan, biraz vakit geçince çay ikram edenler, biz kapıdan çıkarken birazcık da olsa gülümsediler.

Aklımda hep şu soru: Tarih, aptallıkların tekrarı mıdır?

b,parlak
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.