Bunu yaparken bir siyasi düşünceyi yermek, karalamak gibi bir amacım yok…
Tabi ki burada değişik siyasi ve düşünce freaksiyonlarına sahip insanlar var (Milli Görüşçü, Ak partici, Nur camiası, tarikat tasavvuf ehli, Radikal-Devrimci veya diğer siyasi görüşlere sahip) buda gayet normal bir şey. Burda onormal olan, bir konuda yazı yazdığımızda bir grubun bu yazıyı kendi değerlerine veya kanaat önderine, karşı yapılmış bir saldırı olarak algılayıp karşı saldırıya geçmesi…
Bizim burada kimsenin değerleriyle veya kanaat önderleriyle veya şahıslarıyla bir alıp vermediğimiz yok…
Yapılan hareketler fiiler üzerine yazı yazıyoruz…
Burada benim amacım farklı düşünen ve konuların içeriğine kafa patlatan arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak, yanlış bildiklerimin kafama takılanların esas içeriğini doğru bilenlerden almak…
Bu yazıyı yazma gereği duydum çünkü:
Her yazı yazdığımda birileri çıkıp sen o konuyu yanlış biliyorsun bak o iş öyle değil, böyle deyip fikir alanında bir eleştiri yazacağı yerde tutuyor. Olayı şahıs bazına çekip,
şahsıma:
Sen kim oluyorsun da eleştiriyorsun, kendine bak ! veya olayı siyasi algılayıp “benimkiler olmadığı halde” bizimkine laf atıyorsun sizinki de böyle yapıyor ya da orda öyle dedin burada böyle dedin gibi yaklaşımlarla insanda yazı yazacak fikir beyan edecek iştah bırakmıyor…
Yapmayan arkadaşlar da var hakkını yemeyeyim, ama ben burada takım tutmuyorum…
“real bilimsel veriler” dahilinde platformun formatına uygun “kaynak vererek tarafsız bir şekilde” fikir beyan etmeye çalışıyorum...

giderayak işlerim var bitirilecek,