You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tanri isminin kullanilmasi

Acemi Üye
Sevgili arkadaslar ben bi konuda goruslerinizi almak istiorum.kafalri karistirmak gibi olmasin ama tanri kelimesi eski Turklerde tangri isminden geliormus yani bize bole ogrettiler ama haşa Allah baska bir ilahin ismiyle hitap edip tanri dierek hata etmis olmuormuyuz.. bence burda yanlis birseyler var. yada bilmedigim . ?? icon
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Tanri isminin kullanilmasi
tanrı ilah kelimesinin türkçesi

ilah yaratıcı demek

ondan başka tanrı yoktur
dedin misal
ondan başka ilah yoktur demek
eye tanrım
ey ilahım
demek
kim senin ilahın
ismi nedir
allah

bu gibi
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
anlatamadim.. bu isim daha once ilah denilen bir seyde kullanilmis.. simdi ornek vereyim haşa diyelim ki bir daga bakiorum diyorum ey ilahimiz dag die.. sonra musluman oluorum ve diorum ki ey Allahim sen bizim dag imizsin (yani tengrimizsin = yani tanrimizsin) oldu mu bu smdi bana cok sacma gelior ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
tangrı
tan yeri demek
eski türkler gök tanrıya inandıkları için
tanrını n tanyerinde olduğunu farzdeip
o ismi vermişler
yoksa
güneşe ata iete tanrı demememiş

şimdi

osmanlı tanrıyı çıok kullanıır kastıda ialahtır
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.