You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tanrı insanı niye yarattı?

Yeni Üye
tanrı bizi niye yarattı.cehennemde yakmak için mi.madem herseye gücü yetiyor ol diyor hersey oluyor değil mi.o zaman dünyaya göndermeden direk cennettede yaratabilirdi.acı çekeceğimizi bilmiyor muydu?neden bizi yarattı simdide acı çekiyoruz.1400 senedir de ortada yok.dünyayı yaratıp çekip gitti mi yoksa.bir tanrı kulunu niye cehennemde yakmak için yaratsın.hem de sonsuza kadar yakacak.tanrı sonsuza kadar insan mı yakacak.bir tanrı yarattağı bir varlığı sonsuza kadar yakar mı mantıklı mı sizce.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Tanrı insanı niye yarattı?
Öyle olsaydı/böyle olsaydı demek münafıklık alametidir. Tanrı diye bir şey yok yani kafandaki tanrı yok. İsmi Allah olan var.
Ayrıca cehennemde ateş beklememeli oraya kişi kendi ateşini götürecek.Cehennem bu tabiatından dolayı doydun mu sorusuna hayır daha doymadım diyecektir. İslam ibadet ritüelleri ise nefse çok ağır gelmekte olduğundan zaman içinde cız cız diye nefsteki cehennem ateşinin söndürülmesine fayda sağlar.. Tabi taklitte kalan insanın nefsi de daha düşük hızla söner. Kamil insanın esintisini alan kişi isedaha hızlı ilerler(Ey mümin! Çabuk geç ki, nurun ateşimi söndürüyor) Cehennemde ebedi sonsuz kalacak zümre olduğunun doğru olduğu ancak sonsuza kadar yanmak diye bir şeyin olmadığı (Rahmetim gazabımı geçmiştir) hükmü ile cehennem ehline de rahmet ineceği ve azabın kesileceği belki tekrar azab olur mu korkusunun kalacağını bu hususları Muhyiddin-i Arabi Hazretleri Allah'ın eserlerinde yazıya dökmüştür Allah'ın basiret vermesi ile...
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Arabiye göre cehennemde yanmaktan zevk alcakmısız.yanmaktan kim zevk alır.ayrıca kuran da
Fatır-36 Ali Bulaç: İnkar edenlere gelince, onlar için de cehennem ateşi vardır. Onlar için ne, karar verilir, ki böylece ölüversinler,ne de kendilerine onun azabından (bir şey) hafifletilir. İşte biz, her nankör olanı böyle cezalandırırız.

kuranda azabın hafifletilmeyeceği yazıyor arabi cehennemdekilerin bir müdddet sonra zevk alacağını söylüyor gülme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kur'an'ı Kerim'de Allah şöyle buyurmaktadır;

"O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır." (Mülk Suresi, 2)

“Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet-kulluk- etsinler diye yarattım.” (Zâriyât Suresi, 56)

Allah, insanı niye yarattı sorunuz hasta olup doktora giden bir kimsenin doktorun verdiği ilaçlar sonucunda "Bana bu ilaçları niye verdiniz, size ne faydası var?" diye sormasına benziyor. Bu ilaçların doktora değil, doktora giden kişiye faydası var..

Allah isteseydi tüm insanlar iman ederdi ancak O, insanların kendi iradeleriyle iman etmelerini istedi..Cehenneme gitmeyi seçen de insan, cennete gitmeyi seçen de..Allah merhametli olmasaydı insanların bu dünyada yaptığı kötü şeylerin cezası hemen gelirdi..Oysa Allah insana hemen azap etmiyor..Belki insan hatalarından pişman olacak ileride ve tevbe edecek ya da daha da günaha batacak..
[Resim: giphy.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hepsi insan sözü. Bunlar mı tanrı sözü? Puahahhhaaa. Keklenmişsiniz siz gülücük Neyi deniyormuş bu Allah? Sonucunu biliyorsa,neyi öğrenmek istiyor. Böyle saçma şey olur mu? Dünyada birçok ateist,. Dindar insanlardan çok çok daha iyi ve ahlaklı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.