You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tanıştığım arkadaş ateist

Acemi Üye
nasıl anlatılır bilmiyorum.
Sınıf arkadaşım ateist tabi ben bilmiyordum gayet güzel konuşuyorduk hatta kaldığımız derslerden yardımcı olduk birbirimize. Daha dün öğrendim tüm düşüncelerini...
Benim şu lafı söylememle başladı.

Herşey Allahın emrinde dedim o ol derse olur istemedikten sonra olmaz dedim
Sanmıyorum dedi
Nasıl yani sanmıyorum derken?
Allaha inanmıyorsun o zman dedim
Evet dedi.
Allahı ve onun getirdiklerini inkar ediyor.
Ne söylediysem ne açıklama yaptıysam ıı ıh. Tartışmak istemiyormuş benimle.
Nice hocalarla kişilerle konuşmuş gene aynı.
Birçok sorular sordum her aldığım cevapta şok oldum.
Allahın varlığına inanmıyor Cennet ve Cehennemin uyduruk bir masaldan ibaret olduğunu söylüyor vs vs. diyorda diyor.
O tartışmak istemedikçe ben konunun daha içine girdim.
Artık ne söylediysem, ayetlerle konuştuysam kendine göre yorumluyorsun dedi velhasıl bayağı konuştuk bununn üzerinde. Ben seni ateist yapmaya çalışıyor muyum diyor birde. Ateist olmam için bana 1 tane neden söyleyebilir misin dedim? Yazık ediyorsun kendine, düşüncelerin korkunç böyle ölürsen sonun ebedi cehennem diyorum.
Yazık nasıl onların oyunalrına gelebiliyorsun, üzlüyorum endişe ediyorum senin için diyorum.
Asıl ben senin için endişe ediyorum nasıl inanıyorsun bunlara, ölümden sonra dirileceğini sanıyorsun diyip konuşuyor yani. Bide gelmiş bak diyor. Neymiş yılalrdır ateistliği araştırıyormuş.
Bayağı uzunca konuştuk

Daha fazla tartışmak istemedi benimle gitti.
Ona dedimki müslüman olduğunda gel, bu güzel haberi bana ver dedim. Çok uzak olmasın o gün. İş işten geçmiş olmasın. O da bana dediki dileğim seninde doğru yolu bulman...

Daha ne yapayım ki?
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-01-2013, Saat:03:51 PM, Düzenleyen: Tugce.
Acemi Üye
RE: Tanıştığım arkadaş ateist
Dua, namaz, ibadetler vakit kaybı imiş....
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
cevap yok...
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dinde zorlama yok, inanmayanı dine sokabilecek olan biz değil Allah. fakat doğru bir üslupla şüphelerinin üstüne gidilirse Allah ıslah eder inşaAllah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ben ona zaten çok iyi yaklaştım neden böyle düşündüğünü öğrenmek istiyorum dedim ona direk sen kafirsin falan demedim böyle konuşmasına rağmen reddetmedim yani onu...Ve ben onu kazanmak istiyorum ):
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yok kardeş sana söylemedim. yani islam hakkında ve onların şüphelendiği noktalar hakkında bilgili ve düzgün üslup sahibi kişiler onların hidayetlerine vesile olabilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-01-2013, Saat:04:14 PM, Düzenleyen: Mira.
Cezalı Üye
Yakınım 2 kisi bu sebeple intihar etti.Bende ikilemde kaldım.Ama kurtuldum.
Dusunceleri cok karısık inanip inanmamakta gidip gelirler kendimden biliyorum.Sonynda manevi bosluga duserlerse durum vahim.Hic anlamayamazsanız bile intihar etme sebebini.Cok mutlu oldukları anda bile intihar edebilirler.Aslında bu ateistler benim özel davetlim olsa daha iyi olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
yok bu ikilemde değilki...O kadar kesin konuşuyor ki...arayış içinde değil. Aradığını buldu sanıyor. Arayış içinde olsa tmm derdim lakin değil. Kimseyi dinlemiyor ki...
Kendi kalbini çal
Parolayı aklında tut
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.