You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Taklit Konusunda Ne Düşünyorsunuz ?

General
Yorumlarınızı merak edyorum taklit konusunda ne düşünüyosunuz ? Yürüyüş olsun hal hareket olsun konuşma olsun Taklit deynce aklınıza gelen herşey.. Tabki taklidini yaptığınız insandan habersiz yapılıyorsa.. Fikirlernizi merak edyorum..şmdiden teşekkürler..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Taklit Konusunda Ne Düşünyorsunuz ?
hoş karşılamıyorum..özellikle gülmek için insanların kusurlarını taklit etmek hiç hoş değil..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Kendi şahsıma yanımda olan veya olmayan kimsenin taklidini yapmam .Benim taklidimin yapılmasındanda hoslanmam.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Taklid 3 açıdan olur;
1.si Bir insanın güzel bir özelliğini görür onun gibi davranmaya çalışmak suretiyle taklid edersiniz.Buna müsbet yani faydalı taklid denilebilir.Allah Resulünün sünnetinin taklid edilmesi/uyulması gibi...
2.si bir insanla alay etmek amaçlı yapılan taklittir ki bu gıybete girer ve haramdır.
3. ise insanın kendisi gibi davranmaması kendisinde olmayan bir yeteneğe bürünmeye çalışması yani olmadığı şekilde görünmeye çalışması.Buda gösterişe girer.Üzerine oturmayan bir elbiseyi giymek gibi ki zaten sırıtır...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.