You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Suyun rengi hakkında

Suyun rengi hakkında

Yönetici
RE: Suyun rengi hakkında
Vay arkadaş yaa.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Senin yaş kaç?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bilimsellik putunun din adamlarından etkilenen kişilerin klişe vasıflarından ikisi de şudur: Konuyla ilintisiz teorileri öne sürme ve jargonlarına uygun bir dil kullanarak konuyu anlamsız hale getirme.
Fakat mukallit kafa ile hareket eden mezkur şahıs bunu da hakkıyla yapamıyor. Renkleri algılamak için ışığa gerek yok mu dedik ya da siyah renk mi dedik ki cümle arasına sıkıştırıyorsun.
Kaldı ki "maddenin kendi rengi yok biz ışık boyutlarına göre renkli olarak algılıyoruz" iddiası ancak delilsiz bir iddiadır. Ne ile bunu ispat ettin, hangi bilim adamı cismin kendine ait bir rengi olduğunu mutlak olarak inkar etmiş, iddiaların ne kadar ucuz olsa da sana bu sayfa da müşteri yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Yahu bunlar artık gizemli bişey değilki bilim insanları çözmüş.Tayfölçer aletimiz bile var.Newtondan sora renklerin pek bir gizemi kalmadı.Biz onların elktromanyetik dalgalanmalar olduğunu biliyoruz artık.O kadar link attık okusanıza.Hala doğada renk olduğunu sanıyorsunuz. Onlar beynin anlamlandırmasından başka bişey değil.Keza renk körlüğünü örnek bile verdik ama anlamıyorsunuz. Kör göze parmak örneklerim bile işe yaramıyor.

Neyse.Sen suyu havaya saç ve deki su beyaz. a aa a çok bilimsel. Sora müslümanlar bilimde niye geri kaldı derler bide. e geri kalmasında ne yapsın bilime böyle yaklaşırsanız.yani kalemşör alem adamsın vesselam. Suyu havaya saç diye yazmışsın ve bunu kendince bilimsel sanıyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Siyah görünmezmiş. Şimdi bir zenci düşün gece bu zenci arkadaş görünmez mi oluyor? Termal kamera ile bak bide.ışığın çeşitli dalga boyları olduğunu görürsün.

Doğada bütün ışığı yutup geriye hiç bir şey yansıtmayan bir nesne yok. He karadelikler var onlarda da durum farklı.

Haricinde "vantablack" diye bilim adamlarının yaptığı siyah bir madde var o bile ışığın hepsini yutmuyor.Bu maddeyi sen siyah görürsün çünkü ; senin görebileceğin dalga boyu aralığındaki ışığı yutuyor.Ama yansıyan ışığı görebilen canlı onu siyah görmez.Anlamıyorsun işte.

Yahu bu maddeler atomlardan oluşuyor. Atomların rengimi var?Neyin mantığı bu?Boşuna evren renksiz demiyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Uzun zamandır böyle konuşmalardan uzak durmaya çalışıyorum, konuşma diyorum çünkü buna tartışma da denmez. Nitekim tartışmak için önce öğretmek gerekiyor, ilim ise ancak ehline verilir.
İnsan zihnini çöpe çevirip akıldan uzaklaştıran bu kelimeleri, teorileri ya da keşif dediğin konuyla ilintisiz olan örnekleri zikretmek ne sana fayda verir ne bana fayda verir.
Ben karanlık derken sen gece anlıyor isen ya da siyah dediğim de karanlık anlıyor isen seninle bu meseleyi konuşmanın anlamı yok. Çünkü kavramları doğru anlamadığımız zaman konuyu idrak edemeyiz.
Her gece karanlık değildir, her karanlık yere de gece denmez siyah ise başka bir mesele.
Gece mutlak anlamda siyah değildir bu yüzden (mutlak olmayan) karanlıkta çıplak gözle görülmeyen bir cisim bir alet yardımı ile görülebilir. Mutlak anlamda siyah ise - daha önce dediğim gibi-ne karanlık da ne de aydınlıkta görülür. Eğer bir insan siyah ise bu insan görülmez, çünkü siyah renk değildir. Rengi olmayan bir cismi görmek için aydınlık yeterli değildir. Nitekim biz ancak kendi renkleri olan cisimleri görebiliriz. Bu yüzden renkler, ışığın cisimlere vurması ile oluşmazlar, bilakis ışık sadece bizim cisimleri kendi renklerinde görmemize vesile olan bir araçtır. Senin söylediğin şekliyle hiçbir maddenin rengi yok değildir, kaldı ki her cismin rengi olduğunu da söylemedik, bilakis rengi olmayan iki şeyi örnek olarak getirdik (hava ve cinler) bu nedenle senin renkleri olmayan cisimleri öne sürerek bütün cisimlerin renkleri yoktur diye bir iddia da bulunman akıl sahibi bir mahlukun yapacağı şey değildir.

Ya akli bir delil getirirsin ya da kişisel görüşlerini veya taklit ettiğin bilimadamları dediğin felsefe bilmeyen ahmak insanların görüşlerini kendine saklarsın, benim bunlara ihtiyacım yok. İnanmak istiyorsan bu senin meselendir bir başkasını kendi meselene dahil etme. Daha önce söyledim gibi bu sayfa da ucuz görüşlerin müşterisi yok. Ben senin sayfana giriş yapıp taklit ile miras aldığın bilimsel diyerek tabu haline getirdiğin inancına müdahale ediyor muyum, sende bizim vahyin ve aklın gölgesinde araştırarak benimsediğimiz değerlerimize müdahale etme.
Vahye ve selim akla dayanan her itiraza açığız bu bizi geliştirir lakin diğer bilgiler bize sadece zaman kaybettirir.
Selam ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kalemşör efendi ; böyle bir bilimsel tartışma olmaz zaten. Sen kendi felsefi sözlerini bilimsel diye kakalamaya çalışıyorsun. Akla ve mantığa aykırı şeyler söylüyorsun ve içlerinede hurafe katıp yorumunu şişiriyorsun. Şimdi sana sorayım :

Kaç kere cin gördün? de rengi yoktur onların diyorsun.

Böyle atmasyonların ne kıymeti var. Ayrıca havanın rengi olmadığını nerden uyduruyorsan? Evet.üzerine ışık düşmesse rengi yoktur ama ışığı yansıtırsa çeşitli renklerde görünür. E bunu daha önce söylemiştim. Marsın kızıl atmosferini örnek vermiştim. Dünyamızın atmosferide mavi, gri,kızıl görünebilir demiştim.Doğada rengi, kokusu ve şekli olan herşeye madde denir.Bu ispatlanmış bir şeydir.Etrafımızı saran ve içerisinde bulunan hava da bir maddedir.İşte bu yüzden havada madde olduğu için rengi ve kokusu olacaktır.Gerçekte ise evren reksizdir. Bunlar hep ışığın oyunu diyoruz anlamıyorsun. Işık dediğin de elekromanyetik dalga aslında. O da renksiz.Siyah diye de bişey yok zaten. Beyaz var.Herşey o beyazdan türemiş.Ben bu beyaza saf enerji diyorum. Evren bu enerji ile dolu. Birçok türeviyle. Dışı ise bu enerjinin saf hali ve maddeye dönüşebiliyor. E=mc2 duymussundur.İşte, herneyse senin felsefi görüşlerin bilimi bağlamaz zaten. Hiç bir temeli, dayanağı ve ispatı olmayan atmasyon fikirlerine körü körüne inanıyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.