You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Süs olarak takılan peruk lens vs. şeyler caiz mi?

Uzman
Cevabımız

Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir. (Örnek olarak bk. Buhârî, libas 83, 85; Müslim, libas 115. ) Çünkü bu da Allah'ın beğendigi yaratılışı bozma ve karşısındakini aldatmak demektir. Islâm'da bunların her ikisi de yasaktır.

Kullanılan perukun, insan saçından başka bir şeyden olması halinde câiz olacağı söylenmiştir. (Ibn Âbidin VI/373.) Ancak peruku kadının bir başörtüsü gibi kullanması ayrı bir olaydır. Çünkü kadının başını kapatma emri, saçının câzibesiyle ftneye sebep olacağı içindir. Peruk ise bu câzibeyi çoğu zaman eksiltmez, tersine artırır. Bu yüzden bu konunun iyi araştırılması gerekir. Yani kadının insan saçından başka bir şeyden (ipek, yün sentetik elyaf vb.) peruk kullanması câizdir.

Ama başörtüsü yokken, dışarıda bununla gezebilir mi? Bize gezemez gibi görünen bu konu iyi öğrenilmelidir. Çünkü başörtüsünü yasaklayanlara karşı böyle bir çare düşünenler vardır.

Bize göre, insan kılından başka şeylerden peruk takmanın caiz olması, başını örtmek şartıyla olmalıdır. Yani böyle bir peruk takan kadın ayrıca peruğun üzerini de kapatmalıdır.

Saç değişikliği yapan daha çok kadınlar olduğu için hadiste, kadın örnek verilmiştir. Erkeğin de genç görünmek, tipini değiştirmek ve çevreyi yanıltmak amacıyla peruk takmasında aynı sakıncaların bulunduğunda şüphe yoktur.

Lens Takmak Caizmi?

Cevabımız

Kadının süslenmesi caizdir. Ancak bunu kocasına veya kendine nikah düşmeyenlere gösterebilir.

Göze takılacak olan lensin renkli ve dikkat çekici olması doğru değildir. Normal ve göz renginize uygun bir lens takmanız gerekir.

Göze takılan lensin abdest ve gusla bir engeli olmadığını da hatırlatalım.
Selam ve dua ile...
[Resim: 26064.gif] [Resim: 25448.png]
------------------------------------------------------------------------

Cok güze bir gece...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2008, Saat:02:08 AM, Düzenleyen: Manav.
(...)
RE: Süs olarak takılan peruk lens vs. şeyler caiz mi?
ben lenside caiz değil diye biliyodum neyseki caizmişgülücük

allah razı olsun
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Alıntı:Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir.
Yaw bu çok ağır olmamışmı lanet etmek kelimesini kim yazdıysa yada nerden alıntı yaptıysanız eğer bence yanlış bi kelime kullanmış...! yani benim konuyla bi alakam yok aslında ama öyle dolaşırken bu konuyuda okudum ve sadece bu sözcüğü beyenmedim eğer Kur'an da geçiyorsa bilemem ama bence böyle söylenmemiştir.. tşkler bilgiler için umarım ikisinede hiç bir zaman ihtiyaç duymam.
Degerli istanbulemre Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
vede bu sorunun yeri burasımıdır bilemiyorum ama imzama birşey yazmaya çalıştım aşağıdaki gibi bir cvp aldım..
Üzgünüz 10 imza eklemek için yeterli mesajınız yok.

Degerli istanbulemre Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir... bu yazının yazması istemiyorum belkide forumu kim yönetiyorsa eğer bunlara dikkat etsin insanları mecburi mesaj yazmaya zorumlu etmesin istetiğimiz vakit yazalım mesajlarımızı istediğimiz vakit değiştirelim imzamızı... bende site sahibiyim ama kimseye böyle bir zorunluluk koymuyorum.. neyse ilginize tşkler hoşçakalın..
Degerli istanbulemre Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Lens altın peruk bunların hiçbirisi haram değildir.Dileyen takabilir.Aslında şu olayı kavrayabilirsek sorunun büyük bir kısmı hallolucak kanımca.Dinde hüküm sahibi sadece Allah'tır ve kimseye de dine hüküm koyma yetkisi vermemiştir.Demek ki bir şeyin haram olabilmesi için açık şekilde Kuran'Da Allah tarafınfan haram edilmiş olması gerekir.Lens ve peruk hakkında herhangi bir haram hükmü vermemişse Yüce Allah demek ki bunlar helaldir.
NAHL SURESİ 116. AYET MEALİ
Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar.

Evet ayetten de anlıyacağınız üzere Allah'ın haram etmediğini haram helal etmediğini helal demek yalan düzerek Allah'a iftira etmek gibi bir vebali üzerine almaktır.
Burdan altın konusuna da bir şeyler yazmak isterim.Bazı yerlerde Peygamberimizin erkeklere altın takmasını yasakladığı gibi yazılar okudum.Peygamberimiz erkeklerin altın takmasını yasaklamış olabilir.Fakat bu yasaklama dinen değil bir takım ekonomik veya sosyal önlemler için veya bir başka konuda almış olduğu bir önlemdir.ama asla dinen yasaklamamıştır.Çünkü Allah'ın haram etmediğini haram etmenin ne büyük bir günah olduğunu en iyi bilen kişi peygamberimizidir herhalde.O zaman şunu söyleyelim Kuran'da Allah neyi helal kılmışsa o helal neyi haram kılmışsa o da haramdır.Başka kimseye de bu konuda söz düşmez.
Degerli sworden Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
hayıır peruk caiz deil ben okulda başımı açmamak için mecburen takıyorum zaten diyanette okumak amaçlı olduu zaman fetva veriyo
KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI FETHİ ZOR FATİHİ TEK OLMALI...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
hadisleri okuduğumuzda zaten habire lanet ediyor peygamber , peruk takana , dövme yapama , en küçücük bişeyde hurra habire lanet , sidik damlatana kabir azabı , en küçük şeyde azap , azap , azap , azap , lanet lanet lanet , kuranı okuyorum büyük günah işlemeyin diğerlerini örterim diyor Allah , azcık aklı olan bu hadislerin peygamber adına uydurlduğunu ve nasıl bir kinle yazıldığını anlar . kuran ile hadisi bir kez ayrı ayrı okuyun göreceksiniz ikisi arasındaki merhamet ve özgürlük anlayışını , bide okuyabilirseniz eski ahiti yani tevratı okuyun , hadis diye okuduğumuz çoğu şeyi tevratta göreceksiniz , tevratın hükümlerini islam diye bize gagalıyorlar bu oyuna artık dur deyin hakkınızı savunun artık .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-07-2013, Saat:08:26 PM, Düzenleyen: e2828.
~Laedri~
Şuanda erkekler kadınları geçti bu saç konusunda.
Çevremde bile birçok insan var sırf daha genç daha yakışıklı görünebilmek için hastanelere akın ediyorlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.