You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Suriyeli Kardeşlerimize Vermemiz Gereken Önem

Yeni Üye
Arkadaşlar biliyoruz ki Suriye'den Müslüman kardeşlerimiz savaştan kaçıp ülkemize sığınmışlardır. Bu durumda biz Ensar onlar Muhacir olmaktadır. Bu konuda üstümüze düşen büyük sorumluluklar vardır ayrıca bu konuda çok fazla boş laf edenler duyduğum için paylaşmak istedim.
Haşr Suresi - 9.Ayet
وَاﻟَّﺬٖﻳﻦَ ﺗَﺒَﻮَّؤُ اﻟﺪَّارَ وَاﻟْﺎٖﻳﻤَﺎنَ ﻣِﻦْ ﻗَﺒْﻠِﻬِﻢْ ﻳُﺤِﺒُّﻮنَ ﻣَﻦْ ﻫَﺎﺟَﺮَ اِﻟَﻴْﻬِﻢْ وَﻟَﺎ ﻳَﺡِﺪُونَ ﻓٖﻰ ﺻُﺪُورِﻫِﻢْ ﺣَﺎﺟَﺔً ﻣِﻤَّٓﺎ اُوﺗُﻮا وَﻳُﻮْٔﺛِﺮُونَ ﻋَﻠٰٓﻰ اَﻧْﻔُﺴِﻬِﻢْ وَﻟَﻮْ ﻛَﺎنَ ﺑِﻬِﻢْ ﺧَﺼَﺎﺻَﺔٌ وَﻣَﻦْ ﻳُﻮقَ ﺷُﺢَّ ﻧَﻔْﺴِﻪٖ ﻓَﺎُوﻟٰٓﺌِﻚَ ﻫُﻢُ اﻟْﻤُﻔْﻠِﺤُﻮنَ﴿٩﴾
9. Daha önceden Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık hissetmezler. Kendileri zaruret içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.  
( Ensarın muhacirlere karşı tutum ve davranışı, âyette belirtilen çerçeve içinde cereyan etmiş, kendileri muhtaç iken, başkalarının ihtiyacını giderme hasleti olan <<îsâr>> ensarda doruk noktasına ulaşmıştır.)
9. Ve o kimseler ki: Onlardan evvel yurt ve iman edinmişlerdir, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilen şeylerden dolayı kendi kalplerinde bir ihtiyaç duymazlar ve kendilerinde bir ihtiyaç bulunsa dahi onları kendi nefislerine tercih ederler. Ve her kim nefisinin cimriliğinden korunursa işte kurtuluşa ermiş olanlar onlardır.
9. Ve şunlarki onlardan önce yurdu hazırlayıp iymana sahib oldular, kendilerine hicret edenlere mahabbet beslerler, ve onlara verilenden nefislerinde bir kaygı duymazlar, kendilerinde ihtiyaç bile olsa iysar ile nefislerine tercih ederler, her kim de nefsinin hırsından korunursa işte onlardır o felah bulanlar

Sırasıyla Mealler: Diyanet Vakfı, Ömer Nasuhi Bilmen Meali, Elmalı Hamdi Yazır Meali
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
RE: Suriyeli Kardeşlerimize Vermemiz Gereken Önem
Çok güzel kardeşim ama bize bazı sıkıntı yaratan Suriyeliler de çıkıyor onlarla nasıl başa çıkacağız. Yoksa bizim Suriyelileri topraklarımızdan kovma gibi bir düşüncem olmamakla birlikte daha farklı düşüncelerimde var. Konu konuyu açarsa yazarım.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
savaştan,zulümden kaçan müslümanlara tahammül edip sabır göstermeyeceksek kardeşlikten filan bahsetmeyeceğiz

suriyeli olmayana nasıl sabrediyor,görmezden geliyorsak

medyanın bütün suriyelileri kötü gösterme çabalarının bilinç altımıza yerleştirdiği kötü duyguları yenmeye çalışacağız

hayatları,yaşantıları,hayalleri,alışkanlıkları ,gelecekleri alt üst olmuş bir nevi resetlenmiş insanlar var karşımızda

yattığımız yastığı,oturduğumuz koltuğun yerini bile değiştirsek huzursuz oluyoruz uyuyamıyoruz

düşünün suriyede ailesini ,servetini herşeyini kaybetmiş bu insanlar

kaybedebilecekleri herşeyi kaybetmişler

ama kaybettiklerini kendine hatırlatmayacak olan ,kaybettiklerine üzülmelerine engel olacak "can"larını kaybetmediler bir tek
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-08-2014, Saat:11:33 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
...Revan...
Lütfen bu kadar acınaklı yazma.
Ülkemize yerleşmiş olan bir çok zengin suriyelilerde var elbette.
Ben mazlumlardan bahsetmiyorum.
Bir çok yaşanmışlık var suriyelilerle ilgili. Benim sinirimi bozan bu yaşanmışlıklar.
Ben suriyelilerin topraklarımıza girmesinde bir sakınca görmüyorum.
Onlara çok fazla tanınan hak sinirimi bozuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Türkiyede doğan sinir bozucu insanlar ile suriyede doğup buraya gelen sinir bozucu insanlar arasında hiçbir bir fark yoktur müslüman gibi bakarsak

he,savaştan kaçtınız ülkemiz size kucak açtı serzenişiniz haksız olmaz
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Benim söyleyeceğim şudur ki müslüman olarak ülkemde savaş çıksa -olmayacak şey değil- ülkemde kalmayı yeğler ülkemde ölmeyi tercih ederim. Gelene diyeceğimiz yok. Muhtaca yardım ederiz elbette -ki bizim etmemize gerek var mı bilmiyorum devlet yeteri kadar yardım ediyor-
Şu durumu da sormak istiyorum bir rivayete göre suriyeli bir kızla evlenen erkeğe elli milyar veriliyor. Rivayet ne kadar doğru bilemiyeceğim ama bu durum sizce saçma değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Nisa ﴾97﴿ Kendilerine zulmetmekteler iken meleklerin canlarını aldığı kimseler var ya; melekler onlara şöyle derler: "Ne durumdaydınız? (Niçin hicret etmediniz?)" Onlar da, "Biz yeryüzünde zayıf ve güçsüz kimselerdik" derler. Melekler,
"Allah'ın arzı geniş değil miydi, orada hicret etseydiniz ya!" derler. İşte bunların gidecekleri yer cehennemdir. O ne kötü varış yeridir.

bu ayet önemli bu konuda.

dinde olmadığına göre saçma olması gayet normal değil mi niye şaşırıyorsunuz
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Suriye'den gelenler gerçekten muhacir midir? ashaptan Muhacirlere bakılırsa bu gelenlerin muhacirlik şartlarını taşıyıp taşımadıkalrını merak ediyorum...bulunduğum bölgede bunlardan çokca var, etrafımda onlardan açıkca rahatsız olanlar şikayet edenler çoğunlukta, bazıalrı dilencilikte aşırıya gidiyor namaz kılmıyor ,ramazanda oruç tutmuyor ve anlamakta zorlanmayacağınız gibi bazı bayanlar aile facialarına neden oluyor.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Ağızına sağlık Gül-i Cennet Hedefimde bunları yazmak vardı. SEnin bahsettiğin ayette muhacirlerden bahsediyor, müslümankardan bahsediyor. Dinlerini yaşamak adına göç edebilirdiniz neden etmediniz diye soruyor ruhu kabzeden melekler. Şuan öyle bir durum yaşanıyor mu? Görsem laf etmeyeceğim. Bir bit yeniği var ki konuşuyoruz burada. Dinlerini yaşamak adına göç edenlere vacip. Başkalarını dara sokmak için, düzen bozmak için gelenlre değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
burada gül-i cennet ve mah-i taban arkadaşlarımıza katılıyorum gülücük
Bu arkadaşlar Suriye'liler gitsin demek istememişler. Sadece artan suç oranlarını
Ve bazı adaletsiz uygulamaları dile getirmek istemişler...

Arkadaşlar benim yorumum üzerine lütfen suriyeliler gitsin demek istediğim anlaşılmasın..
Sadece bazı problemleri yazıp alınabilecek çözüm önerilerinden bahsedeceğim..

Bildiğimiz gibi suriyeli mülteciler savaştan kaçarak geldiler. Ve kimsenin onlara birşey dediği yok
( Hoş gerçi bizim vatandaşlarımız hiç bir savaştan kaçmadılar )

Şimdi arkadaşlar suriyeli mültecilerin yarattığı bazı problemler var
Öyle problemler ki " sabır edin " demek açıkça büyük saflık olur şöyle ki;

Geçenlerde bir ev sahibinin kafası kesildi
Bir kadın mülteci kamyon şoföründen yardım istedi ve arkasından bıçakladı
Hergün hırsızlık ve gasp olayları mevcut
Dilencilikte aşırıya kaçıyorlar
Çok fazla hak tanınıyor onlara..

Mesela örnek verecek olursam;

Üniversiteye sınavsız girebiliyorlar evet! sınavsız!
Belki kendi içinizden bazılarınız istediğiniz bölümü kazanabilmek adına gençliğinizi verdiniz, belki o kadar Masraf ettiniz o sınavların stresinden pek çok öğrencimiz intihar etti...
Fakat onlar sadece beyan ile istedikleri her bölüme girebilirler...

Yanlış anlaşılmasın suriyeliler okumasın demek istemiyorum ama
Neden siz bunca zahmete katlanıyorsunuz onlar sorunsuzca girebiliyor..
Adalet böyle sağlanamaz kesinlikle
Eğer adaletin sağlanması gerekiyorsa suriyelilerde kendi dillerinde sınava girebilirler
Bu bile fazla hak verilmiş olur onlara karşı..

Bir diğeri arkadaşlar hangi ülkeden olursa olsun mülteciler kampa yerleştirilmek zorundadır
Eğer şehirlere milyonları bırakılırsa o şehrin ekonomik sosyal yapısı bozulmaya mahkumdur...
Dünyada sadece biz böyle bir uygulama içerisine girdik ve kendi vatandaşlarımız işsiz kaldı...

Sevgili zafer arkadaşımız mah-i taban arkadaşımıza "sabır göstermeyeceksek kardeşlikten bahsetmeyeceğiz"
Demişsinde

İnsanlarda sabır gösterilecek yer kalmadı özelliklede sınır illerinde kendi gözlerinizle görebilirsiniz...
Gidin gezin görün emin olun ki düşünceleriniz değişecektir...
En azından suçlularının kontrol altına alınması;
Hem suriyelilerin kötü itibarını temizler hem bizim halkımız rahatlar...

Eğer sabır gösteremedikleri için insanlara kızıyorsanız
Neden evinizi onlara açmıyorsunuz ? Bu onlara çok büyük bir iyilik değil mi ?

Malesef sadece siz değil hiç birimiz evimizi açmayız..
Çünkü alırsak hayatımız tehlikeye girer yanlışmıyım ? gülücük

Umarım biraz daha "adil" olmanız dileklerimle gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.