You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sünnetler kaza edilmez

Sünnetler kaza edilmez

Kıdemli Üye
Sünnetler kaza edilmez
Sual: Namazın sünnetlerini kaza etmek gerekir mi? Kaza edersek vaktinde kılma sevabını alır mıyız?

CEVAP
Hanefi mezhebinin alimleri, söz birliği ile buyuruyorlar ki:
Sünnetler, yalnız vaktinde kılınabilir. Kılınmazsa, kaza edilmeleri emredilmedi. Sabah namazının sünneti vacibe yakın olduğundan, o gün öğleden önce farzıyla birlikte kaza edilebilir. Diğer sünnetler, hiçbir zaman kaza edilmez. Kaza edilirse, sünnet değil nafile sevabına ermiş olunur. (S. Ebediyye)

Bir de öğlenin sünneti eğer farzından önce kılınmamışsa, sonra kılınabilir. Aynı durum yatsı namazı için de geçerlidir.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Sünnetler kaza edilmez
Evet, bununla alakalı bir hadis vardır zaten. Ben de onu demek istemiştim.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: Sünnetler kaza edilmez
bu konuyu okuyunca aklıma şu geldi

bir kişinin kaza namazı varsa nafile namaz kılamaz, böyle bir yazı okumuştum yani tam olarak detaylarınıda hatırlamıyorum ama, araştırmak gerek bu konuyu

ALLAH razı olsun
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.