You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
Sünnet ve Hikmet
İbn Kayyım el-Cevziyye, Kitabu'r-Ruh isimli eserinde şu tespiti yapar:

“Yüce Allah, Resulüne iki tane vahiy göndermiş; kullarının da bu vahiylere inanmasını ve bunlarla amel etmesini istemiştir.
Bunlar, Kur’an ve Hikmettir:

‘Allah sana Kitabı ve Hikmeti indirmiş ve sana bilmediğini öğretmiştir. Allah’ın lütfu sana gerçekten büyük olmuştur.’
(Nisa Suresi/113.)

Selef alimleri ise, kitaptan maksadın Kur’an, hikmetten maksadın ise Sünnet olduğunda ittifak etmişlerdir.

Resulullah’ın dilinden Allah’ın bildirdiği şeylere inanmak, doğrulamak ne kadar gerekli ise; Resulullah’ın, Allah’tan bildirdiği şeylere ki hadis ve sünnet yoluyla gelen şeylere de o derece inanmak, doğrulamak gereklidir. Bu husus bütün müminler tarafından kabul edilmiş bir gerçektir.”

“Ey müminler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.”

(İmam Malik. Muvatta. Kader Bölümü/4)

Alimlerden Süfyan-ı Sevri: İnsan başını bile hadis-i şerife göre taramalıdır, derken, İbn Hıbban isimli büyük hadis alimi:
Dört rek’atlı bir namazda Resulullah’ın 600 sünnetinin olduğunu haber vermiştir.
(Er Risale, el Kettani/47)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-04-2015, Saat:03:32 PM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
RE: Sünnet ve Hikmet
“Ey müminler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.”

ALLAH razı olsun kardeşim RABBİMİN yolunda güzel bir paylaşım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Sünnet ve Hikmet
Zehan Abla,İbni Hibban deyince aklıma bir arkadaşın Hibban yerine,Habib demesi geldi gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.