You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sünnet’e Sarılmak Adına!! (Sünnet mi, Akıl mı?)

هل أنا حقاً أنا ؟
Sünnet’e Sarılmak Adına!!

Bismillahirrahmanirrahim..
İmam Malik ibn Enes rahimehullah dedi ki:
‘’Sünnet Nuh’un gemisidir. Ona binen kurtulur, geride kalan boğulur.’’ (1)
Evet O’ sünnet her türlü donanımın kendisinde bulunduğu bir gemidir. Tüm dünya sular altında kalsa ve afetlere boğulsa ‘’O’’ hepsinin üzerinde duran afetlerin kendisine zarar veremediği bir gemidir.
Bu gemi kurtuluşun gemisidir. Ona binen yolcular kurtuluş gemisinin yolcularıdır. Onlar Ahiret'e sağ-sağlim gelirler. Kimseler onlara yolda zarar veremezler. ‘O’ gemi onları gidecekleri yere kadar götürür.
‘O’ gemiye binmeyen kimseler ise sular altında kalırlar, boğulurlar. Kimse onları kurtaramaz hatta çok güvendikleri akılları bile onları kurtaramaz. Tıpkı şu kıssada bize bildirilen durum gibi;
‘’Gemi onları dağlar gibi dalgalar arasından geçirirken Nuh, bir kenarda duran oğluna, <<yavrucuğum , bizimle beraber bin gemiye, kafirlerle bareber olma>> diye seslendi. (oğlu) :’’ Beni sudan koruyacak bir dağa sığınırım’’ dedi.(2)
İşte gemi tüm haşmetiyle dalgaları yararken Hz. Nuh bir kenarda duran oğlunu görüyor. Ve ona bir babanın oğluna olan sevgisiyle sesleniyor.
: Ey yavrucuğum!! , Gel bin bu gemiye bu gemi kurtuluşun gemisi..
Oğlu: Ey baba sen beni bu gemiye çağırıyorsun halbuki benim aklım bana diyor ki; Suların kendisine yetişemiyeceği boyca yüksek , beni sudan koruyacak bir dağ’a sığınmamı söylüyor.. neden bu gemiye bineyim?
Derken bir dalga geliyor ve oğlunu kapıp götürüyor..
Eğer bizler boğulmamak istiyorsak sağ-sağlim ahrete ulaşabilmek istiyorsak Allah’ın Rasulu Muhammed’in yoluna sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Ondan bize ulaşan sahih hadislere sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Aksi taktirde bu karanlık çağda kaybolmaya, önümüzü kaybetmeye, boğulmaya mahkumuz.

Acizane...
Kaynaklar:
1- Suyuti, Miftahu’l – Cenne Fi’l – ihticaci bi’s – Sünne.
2- Hud / 42-43
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Sünnet’e Sarılmak Adına!! (Sünnet mi, Akıl mı?)
güzel bir örnek olmuş. sünnet Nuhun gemisi ise felsefe dağdan başka bir şey değil...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
“Kim benim sünnetimden (yaşama tarzımdan) yüz çevirirse benden değildir” (Buhârî, Nikâh 1; Müslim, Nikâh 5)Resulullah(sav) :“Kim benim sünnetimden (yaşama tarzımdan) yüz çevirirse benden değildir” (Buhârî, Nikâh 1; Müslim, Nikâh 5)

“Dinin elden çıkışı sünnetin terkiyle başlar Halat nasıl lif lif kopup parçalanırsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar” (Dârimî, Mukaddime 16)
OKU,İŞİT VE DUYUR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Misvak sünnetse deveyle yolculuk etmekte sünnettir. Sünnet demek Hz Muhammed'in bütün hayatı demektir. Ehli Sünnet olmak Resulullah'ın hayatına tam mutabık yaşamaksa bunu yapmamız imkansız gibi bir şey bu çağda. Ancak belli konularda sünnete tam riayet edebiliriz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sünnetin getirdiği esaslara riayet edilmelidir. bunun dışında Allah Rasulünün(aleyhissalatu vesselam) kendi hayatında yaptığı mübah olan işler bölgelerin kültürlerine göre değişiklik arz edebilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.