1- Ebû Hüreyre radıyallahu anh)'den rivayete göre;
Resûlullah Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:«Size ne emrettimse onu alınız ( ona sarılınız) ve sizi neden nehiy ettimse ondan vazgeçiniz.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; İbn Mace No;1 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 1 İrvaul-Ğalil 1oo-314 Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 850
----------------------------------------------------------------------
2- Ebu Hüreyre radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Ben size bir şey yüklediğim sürece beni bana bırakınız ve çok soru sormayınız; çünkü sizden önceki toplumlar çok soru sormaları ve peygamberlerine karşı gelmeleri yüzünden helak olup gittiler.Bunun için ben size bir şey emrettiğim zaman onu hemen alınız gücünüz yettiğince yapınız.Sizi bir şeyden yasakladığımda da ondan uzak durunuz.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 2
3- Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bana itaat ederse Allah,a itaat etmiş olur Kim de bana isyan ederse Allah,a isyan etmiş olur.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 3 İrvaul-Ğalil (394)
4- Ebu Cafer radıyallahu anh,den rivayet göre şöyle demiştir;
Abdullah b Ömer Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den bir hadis işittiği zaman o hadise bir ekleme yada o hadisten bir eksiltme yapmaz ve hadisi hemen uygulardı.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 4
5- Ebu Derda radıyallahu anh,dan rivayete göre şöyle demiştir;
Biz fakirlik ve fakirlikle alakalı endişelerimizi müzakere ederken Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem yanımıza geldi ve: Fakirliktenmi korkuyorsunuz.? Canım kudret elinde olan Allah,a yemin olsun ki dünya malı size bol miktarda verilecek ve o servet sizi doğru olan yoldan saptıracaktır. Allah,a yemin ederim ki ben sizleri gecesi de gündüzü de aydınlık bakımından denk olan bir din ve hayat tarzı üzere bıraktım buyurdu.
Ebu,d Derda diyor ki; Doğrudur Allah,a yemin olsun ki; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem bizi dosdoğru bir yolda bıraktı hem de gecesi de gündüzü gibi aydınlık bakımından denk olan bir hayat tarzı yani İslam dini üzere bıraktı.
Şeyh El-Elbani dedi ki Hasen,dir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 688 Zilalul Cenne Tahriçu Ehadis Kitabu,s-Sünne 47
6- Muaviye b. Kurre radıyallahu anh babasından rivayetle şöyle demiştir;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Ümmetimden bir gurup daima Allah,ın yardımını üzerlerinde bulacak Müslüman olmayan hiçbir güç onlara zarar veremeyecektir Bu durum kıyamet kopmasına kadar böylece devam edip gidecektir.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1/3/135 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 6
7- Ebu Hüreyre radıyallahu anh,den rivayete göre;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur; Ümmetimden bir gurup daima Allah,ın buyruğuna hep bağlı kalacaklar. Onlara karşı olanlar onlara hiçbir zarar veremeyecektir.
Şeyh El-Elbani dedi ki Hasen Sahih,tir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1962 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 7
8- Bekr İbn Zür,a radıyallahu anh,dan rivayete göre şöyle demiştir;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte iki kıblenin ikisinde de namaz kılan Ebu Inabe el-Havlani,den işittim şöyle diyordu; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,dan işittim şöyle buyurmuştur; Allah bu dinin mensuplarını Allah,a itaat etme yolunda gayret ettirecek kimseleri onların içerisinden çıkarır ve hiç eksik etmez.
Şeyh El-Elbani dedi ki Hasen,dir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 2442 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 8
9- Amr b Şuayb radıyallahu anh babasından rivayetle şöyle demiştir;
Muaviye kalkıp bir hutbe verdi ve şöyle dedi: Alimlerimiz nerededir:? Alimleriniz nerededir.? Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den işittim şöyle buyuruyordu: Ümmetimden bir gurup insan topluma hakim olup söz geçirdikleri sürece kıyamet kopmayacaktır. Onlar ne kendilerine yardım edenlere ne de karşı çıkanlara aldırış etmeyecekler.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1971,1958,1165 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 9
10- Sevban radıyallahu anh,den rivayete göre;
Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur; Ümmetimden bir gurup daima hak üzere olacak ve Allah,ın yardımı da daima onların üzerine olacaktır. Onlara karşı çıkanlar onlara asla zarar veremeyeceklerdir. Bu iş kıyamete kadar böylece devam edip gidecektir.
Şeyh El-Elbani dedi ki Sahih,tir; Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1957 Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 10