Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Sübhanekeyi vs.Namaz Dualarını İçimizden Okumak
Sübhanekeyi vs.Namaz Dualarını İçimizden Okumak
Diyanetin birinci cevabındaki bazı cümlelerin aynısını ilmihal kitabında okudum.

Şimdi sen bu soruyu sorarsın bak
Birinci ve ikinci cevaptaki koyu bölümler çok önemli.
Diyanete tavsiyem şudur:Madem camilerdeki tesbihat kaldırmıyorsunuz.O zaman cemaate şunu izah edeceksiniz.Diyeceksiniz ki,siz 33er kere olacak olan tesbihleri söylüyorsunuz;ama 100.tesbihi söylemiyorsunuz.Hal böyle olunca siz o hadisle amel etmiş olmuyorsunuz, haberiniz olsun diyecek.İlave olarak,tesbihleri içimizden değil fısıldar şekilde kendimiz duyacak şekilde okumamız gerekiyor diyecek.Böylece biraz yavaşlamak zorunda kalır cemaat.
Müezzinler bile bu hadisle amel etmiş olmuyor.Çünkü yüksek sesle sübhanallah diye komut veriyorlar.Daha sonra 33 kere diyorlar.Toplamda 34 defa olmuş oluyor yani.Bu durumda ne imam,ne müezzin,ne cemaat hiç kimse hadise uymuş olmuyor.Hangi açıdan bakarsam bakayım herkes açısından bir sıkıntı görüyorum

Bu sayılar anahtarın dişleri gibidir.Bir eksik ya da fazla olunca anahtar deliğe uymaz.Sonra da bu anahtar bu kapıyı niye açmıyor dersiniz.Cübbeli Ahmet Hoca'dan da alıntı yapmış oldum böylece
İnternette bir yerde görmüştüm.Hani bazılarının aklına gelir müezzin komuttan sonra 33 kere mi diyecek,32 kere mi diye.O sebeple şöyle yazmışlardı:Müezzinin komutu sayılmaz.Neden sayılmıyor muş.Bari müezzin komut verdikten sonra 32 kere desin de kendini bari kurtarsın

Allah hakkı hak,batılı batıl görenlerden eylesin.Allah hakkı gizleyenlerden değil,hakkı haykıranlardan eylesin.Amin.
oda parasını istedi zaten
Ben içimden desem yine yetişemem.En iyisi farzdan sonra çıkmak,camide huzur üzere Allah demek mümkün değil çünkü.Şu tesbihat kalksa,ya da mikrofon kalksa da biz de yavaş yavaş zikrimizi yapsak,namazımızı kılsak.
Cemaat 10 kişi,imam ve müezzin mikrofon kullanıyor
Çıplak ses olsa,uzak bir köşeye çekilip yavaş yavaş namazımızı kılma şansımız olur.Ama mikrofon olunca her türlü rahatsız oluyoruz.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi