You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sübhanekeyi vs.Namaz Dualarını İçimizden Okumak

General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2014, Saat:04:23 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
-İKRA-
RE: Sübhanekeyi vs.Namaz Dualarını İçimizden Okumak
Allah razı olsun Mesud kardeşim.
Diyanetin birinci cevabındaki bazı cümlelerin aynısını ilmihal kitabında okudum. gülücük
Şimdi sen bu soruyu sorarsın bak Rolleyes
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Önemli olan şu:Birinci cevaptaki koyu renkli bölüm İlmihalde yazıyor mu?

Birinci ve ikinci cevaptaki koyu bölümler çok önemli.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2014, Saat:04:42 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Diyanetin verdiği bu cevap için ne diyorsunuz?Sünnet olduğu için üzerinde durmuyoruz diyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Gerçekten ilk cevaplarında sünnetin önemine vurgu yapmış, ikincisinde sanki biraz önemini azımsar gibi olmuş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aynen dediğiniz gibi.Yani ilkinde sünneti boş şey olarak görmek küfürdür diyorlar,ikinci cevaplarında biz sünnet diye fazla üzerinde durmadık demeye getiriyorlar.Dikkat ettiyseniz bahsettiğim konuların hiçbirisine delil getiremediler.Kendileri de bal gibi hakkı biliyorlar.Ama işte geleneğe karşı çıkmak her yiğidin harcı değil,buradan bunu anlıyoruz.

Diyanete tavsiyem şudur:Madem camilerdeki tesbihat kaldırmıyorsunuz.O zaman cemaate şunu izah edeceksiniz.Diyeceksiniz ki,siz 33er kere olacak olan tesbihleri söylüyorsunuz;ama 100.tesbihi söylemiyorsunuz.Hal böyle olunca siz o hadisle amel etmiş olmuyorsunuz, haberiniz olsun diyecek.İlave olarak,tesbihleri içimizden değil fısıldar şekilde kendimiz duyacak şekilde okumamız gerekiyor diyecek.Böylece biraz yavaşlamak zorunda kalır cemaat.

Müezzinler bile bu hadisle amel etmiş olmuyor.Çünkü yüksek sesle sübhanallah diye komut veriyorlar.Daha sonra 33 kere diyorlar.Toplamda 34 defa olmuş oluyor yani.Bu durumda ne imam,ne müezzin,ne cemaat hiç kimse hadise uymuş olmuyor.Hangi açıdan bakarsam bakayım herkes açısından bir sıkıntı görüyorumgülücük

Bu sayılar anahtarın dişleri gibidir.Bir eksik ya da fazla olunca anahtar deliğe uymaz.Sonra da bu anahtar bu kapıyı niye açmıyor dersiniz.Cübbeli Ahmet Hoca'dan da alıntı yapmış oldum böylecegülücük

İnternette bir yerde görmüştüm.Hani bazılarının aklına gelir müezzin komuttan sonra 33 kere mi diyecek,32 kere mi diye.O sebeple şöyle yazmışlardı:Müezzinin komutu sayılmaz.Neden sayılmıyor muş.Bari müezzin komut verdikten sonra 32 kere desin de kendini bari kurtarsıngülücük

Allah hakkı hak,batılı batıl görenlerden eylesin.Allah hakkı gizleyenlerden değil,hakkı haykıranlardan eylesin.Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ayrıca yeri burasımı bilmiyorum ama ben camilerde tesbih çekmeye yetişemiyorum çok hızlı okuyorlar oysa diyanet yazısında hızlı değil yavaş yavaş zikir olarak çekilmeli diyor
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Önemli olan yazı değil,uygulamadır.Diyanetin müftülerini de gördük,vaizlerini de gördük.Değişen bir şey yok.

Ben içimden desem yine yetişemem.En iyisi farzdan sonra çıkmak,camide huzur üzere Allah demek mümkün değil çünkü.Şu tesbihat kalksa,ya da mikrofon kalksa da biz de yavaş yavaş zikrimizi yapsak,namazımızı kılsak.

Cemaat 10 kişi,imam ve müezzin mikrofon kullanıyorgülücük Çıplak ses olsa,uzak bir köşeye çekilip yavaş yavaş namazımızı kılma şansımız olur.Ama mikrofon olunca her türlü rahatsız oluyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.