Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Star gazetesi'ndeki ahlaksız Subliminal Reklam !!
Star gazetesi'ndeki ahlaksız Subliminal Reklam !!
Nedir bu GC ile alıp veremediğin?
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Allemenın dediği gibi çok ince bir ayrıntı.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Burada olay şu. Subliminal çalışmalarda amaç beynin şaşırmasını ve yanlış karar vermesini sağlamak. Şimdi sen olaya mantık kurgusu içinde baktığın için her şey normal gözüküyor. Fakat değişik psikolojideki bir çok insan aynı resme baktığında herkes farklı algılıyor. Subliminal çalışmalarda beyne olayı doğru anlayacağı kadar zaman bırakılmaz, ve beyin kısıtlı zamanda yanlış karar verir. Yani orada bir kurgu var. Diyelim ki işte bir kız oturuyor, 5 metre ötede bir adam var filan. Dikkatli bakarsan bu kurguyu görüyorsun ve olayı anlayamıyorsun. Fakat süre kısıtlıysa beyin mesafe olayını kavrayamıyor ve tamamen başka bir şey algılıyor. Veya benim gibi subliminal çalışmalara karşı hassad davranan biriysen ilk bakışta anlıyorsun.
Burada nihai amaç beyinde saat algısının içine cinsellik sokmak. Böylece beyinde ister istemez saate karşı bir sempati oluşuyor. Bu bir hile olduğu için normalde yasalarımıza göre yasak. Şimdi hangi yasa hatırlamıyorum ama televizyonlarda böyle şeyler olduğunda uyarı gibi cezalar verildiğini hatırlıyorum. Çünkü tüketicinin kandırılması söz konusu.
Tabi herkeste aynı etkiyi yapmıyor. Örneğin bizim gibi inançlı kesim bu olayı gördüğünde ters teper. Örneğin bende antipati oluştu. Hatta ismini duyunca bile iğrenmeye başladım şu anda.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi