"acaba yeni kampanyamızla ilgilenir misiniz?" diye sorunca, "afedersin dedim, ben telefon direklerini tamir ediyorum, işim bu ama az önce direkten düştüm ve ayağım kırıldı, şuan yerde acıyla debeleniyorum, ambulansın gelmesini bekliyorum"
"aa çok geçmiş olsun, ben sizi sonra arayayım o zaman" dedi hüzünle.
pek çok insan bu kızlara kötü davranıyor, telefonu yüzüne kapatıyor. şimdi yasemin'i düşündüm, gerçekten de "eğer bir kişi daha yüzüme kapatırsa kendimi pencereden atacağım" diye büronun pencersini açmış olabilirdi mesela.
açıkçası bir daha arayacağını sanmıyordum ama aradı. ertesi gün saat üçte, iş yerindeyken çaldı telefonum. ne diyeceğimi düşündüm bir kaç saniye sonra açtım telefonu ve yasemin o hoş sesiyle:
"çok geçmiş olsun, ayağınız nasıl oldu? eğer iyi durumdaysanız size kampanyamızın detaylarını anlatmak isterim"
"yasemin" dedim, "şa an sedye üzerindeyim sanırım beni ameliyata alacaklar, ayağım çok kötü, kan gren olmak üzere galiba" dedim.
"hay allah" dedi, "çok acıyor mu peki? umarım ameliyatınız başarılı geçer. peki ben ne zaman arayayım sizi? ne zaman kendinizi iyi hissedersiniz? yarın olabilir mi mesela?"
"bilmiyorum, durum biraz ciddi gibi. yani ayağımı kımıldatamıyorum"
"anlıyorum. peki o zaman yarın ben bir daha denelerim, çok geçmiş olsun"
telefon pazarlamacılarının çoğu ikinden sonra bir daha aramazlar genelde ama yasemin farklı, ertesi gün aradığında, doğrudan söze gridi: "merhaba samet bey, ameliyat sonrası sürekli evde kalacağınız için size bir dizi paketi önermek istiyorum"
"pardon" dedim sesimi kalınlaştırarak, "samet'le mi görüşmek istiyorsunuz, onun arkadaşı mısınız?"
"evet onunla görüşecektim"
"o öldü" diyorum ağlamaklı ses tonuyla. "maselef beceriksiz bir doktor ayağını kestikten sonra kanı durduramadı. ailecek yastayız. başımız sağolsun"
tlefonun gerisindeki yasemin bir kaç saniye duraksadı ve sonra devam etti "peki ben kiminle konuşuyorum?"
"ben osman, kardeşiyim, şuan cenaze işlemleri dolayısıyla çok konuşamayacağım, kapatmam gerek"
"peki başınız sağolsun, eğer müsait olursanız ben yarın ararım, size göre bir paketimiz var."
samet doğan
) enteresanmis