You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...
RE: Cevaplayabileceğinizi sanmadığım bir soru
Senin kendine bile saygın yok tamam mı .Ben söyleyim ben böyleyim deyip insanların inançlarıyla dalga geliyorsun.İyi bir insan bunu yapmaz.Ayrıca sen buradaki insanları ne kadar tanıyorsunda ben sizden daha iyiyim diye biliyorsun..Haddini bil..Kimse kafanada silah dayamadı senin illa inanacaksın diye.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Cevaplayabileceğinizi sanmadığım bir soru
Öncelikle şunu belirteyim. Yazdığınız yazı gayet güzel bir yazıdır. Birçok arkadaşın tepkisini çekmiş. Ama araştırmaya değer bir soru.

Şimdi öncelikle benim de size birkaç sorum olacak:

1)Her kavme peygamber gönderildi, daha sonra onlar o dini tahrif ettiler. İslam da bunu söylüyor zaten, bu yazdığınız bir çelişki olmuyor mu? Yazdığınız Kur'anın belirttiğinin aynısıdır çünkü.

2)O zaman Allah'ın dininin yaygın olmadığına dair bir delilin var mı? Hani ateist birisiniz ya, görmeden inanmam diyorsunuz. O zamanın dininin tam olarak ne olduğuna dair delilin var mı? Çünkü dinler tarihi MÖ 2000'den itibaren tam manasıyla oturmaya başlamıştır.

3)Allah egoistse neden sizi imtihan ediyor? Egoist bir kimse neden insanları imtihan edip bir ŞANS tanısın ki? Egoist kimse, insanları zorlar ve cehenneme atar. Oysa ki Kuran'da Dinde zorlama yoktur. buyuruluyor.

Bununla beraber bugün bir sohbete katıldım. Güzel bir konuşmaydı. Sadece sohbetten özetle şunları demek istiyorum:

İslam'a göre, İslam dinini bilmeyen kimseler Cehennemde azap görmez. Hayvanlar gibi yok edilirler. Bu dediğimi bütün fıkıh kitaplarında bulabilirsiniz.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: soru
Nabukadnezar, insanlardan "anlayışla karşılanmayı beklemek" demek, hakaretvari ifadelerinide sineye çekmelerini beklemek anlamına gelmiyor.Önce şu üslubuna bir çeki düzen ver, "beyni ile konuşmayan buraya yazmasın" demişsin. Seni önce beyninle ve sonra edebinle konuşmaya davet ediyorum, öyle yapki bu yazdığın ile çelişme.Sana tüm bu çirkin ifadelerine rağmen güzellikle, seni alttan alarak cevap veren arkadaşlar var, durman gereken yeri bil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-05-2015, Saat:06:48 AM, Düzenleyen: Mihman.
General
öncelikle üslubuna dikkat ediniz...ve bize kardeşim demeyiniz...ALLAH adını zikrederken alaycı bir tavır takınan bir malukat bizim kardeşimiz değildir...saygısızlıgından dolayı seni kınıyorum...

evet ALLAH istediği herşeyi yapar..buna ister inan ister inanma bu senin sorunun...kimse sana burda inanmıyorsun diye hakaret etmiyorken sen inan insanlara ezik muamelesi yapamazsın...

hesap soracağın yer burası değil...biz ALLAH ın varlığına birliğine peygamberlerine inan zavallı kullarız sadece...ne ispat çıkaracak ne de sen inanasın diye yalvaracak değiliz...

edebimizle duruyoruz...sende edebinle çek git...bırak biz böyle huzurluyuz...huzurumuzu bozmaya hakkın yok..

hesap zamanı gelince kim haklı kim haksız çıkar ortaya..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu arada işid in çocukları öldürdüğü yok...işte işid sizin gibi dinsizlerin kellelerini alıyor....sizin gibi inançsızlar ALLAH ı inkar ederek dalga geçerse ,kişilerin damarına basarsa dalga geçerse karşılıksız kalmaz değilmi...

insanların inançlarına saygı duyun zulmetmeyin o zaman işid gibi mücadeleciler de savaşmasın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Önceki insanlarında Allah'ı bilmeye hakkı yok muydu deyip kendine ilahi mesaj ulaştığı halde inanmamak çelişkisini irdelemek gerek.

Ayrıca bu dünya da çekilen sıkıntılar ahirette günahlarına kefarettir. o öldürülen masum çocukların ahiretteki halini görseydin eminim onların yerinde olmak isterdin. ama sen inanmadığın için her şeyi dünya odaklı düşünüyorsun. bu yüzden anlaşamıyoruz sizinle. bizim için kısas ahiret, sizin için dünya.

bir ateist ne için yaşar merak ediyorum. boşa kürek çekmek gibi bişey. ölünce yokluk var. düşündükçe nefesim daralıyor oysa benim. din diye bişey olmasa kendimi öldürürdüm sanırım. buna cesaret edemesem bile psikolojim bozulurdu.

sizce insanlar yaptıkları her kötülüğün cezasını dünya da bulabiliyorlar mı? din olmasaydı benim sırf bunu düşünmekten yine psikolojim bozulurdu. tecavüz demişsiniz, masum çocuk demişsiniz. ama öte yandan ahiret yok diyorsunuz. bunların hepsinin dünyada cezası veriliyor mu sanıyorsun? Buna karşılık mazlum taraf ise çektiğiyle kalıyor size göre. Kalbiniz bunu nasıl kaldırıyor? tüm bu haksızlıkların yanlarına kar kalacağı düşüncesi vicdanınızı sarsmıyor mu? Benim bunları yazarken bile kalbim çarparken?

rahmet dairesi içine girmeniz için rabbime dua edeceğim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.