You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Sorgulayan
İyi günler ben 16 yaşlarında genç bir arkadaşınızım ve 1 aydır evde kafama takılan birşey var bana yanlış gelen şeyler var doğru yolu fikir almadan bulamıyacağımı düşünüyorum sizlere sormak istediğim bi kaç şey var.

1. İlk sorum ve aklıma takılan en önemli sorum. Neden irandaki,ıraktaki adam islamı başka yaşıyor türkiyedeki adam başka yaşıyor. İslamda çok eşliliğe izin veriliyormuş fakat türkiyede birine sorsan işine gelmediği için yok öyle birşey der. Şahsen böyle birşey varsa bende çok eşliliğe karşıyım.

2. Müslümanım diyip islamda basbariz günah olduğu halde kumar oynuyan insan sorduğumda dinle çok içe içe olmak iyi değildir diyen müslüman tanıdığım var. Böyle birşey olabilir mi benim düşüncem dini ya tam yaşıcaksın yada hiç yaşamıcaksın

3. Dinlerimiz hemen hemen coğrafi bölgelere göre belirleniyor. Sorsan islam doğru din hristiyanlar inanmıyanlar yanıcak deniyor. Müslüman ülkede doğduğun için şükretmem gerektiği söyleniyor hayat bi sınavsa arap ülkelerinde yaşıyanlar sınavın cevablarını bilerek başlıyor o zaman onlara tek kalan cevabları ezberlemek. Örnek veriyorum vatikanda doğup müslüman olma oranınız kaç?

4. IŞİD el kaide gibi terör örgütlerini müslüman olduklarını söyleyip kelle kesiyor baş ucuruyor sorunca müslüman değil onlar diyolar. Aynı şekilde o örgütlerde islamı ve allahın adını tüm dünyaya duyurmak için chad yapılması gerektiğini söylüyor.

5. Ateist gördüğümde hep soruyorum neden ateist oldun diye genel de kuran-ı oku anlarsın diye bana dönüyorlar.

Evet beni bu konularda aydınlatırmısınız. 16 yaşında genç bi arkadaşınız olduğumu unutmayın lütfen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Sorgulayan
merhaba kardeşim. az çok sorduklarına cevap verilecektir..elbette herkez inandığı savunduğunu aksettirecek..umarım tatmin olursun cevaplardan

1-irandaki ıraktaki müslümanlar şeriatla doğup şeriatla ölüyorlar..oradaki müslümanlıkla türkiyede müslümanlık yüzeysel olarak bu yüzden ve meshep farklılığından değişiyor..ama yol aynı yol ALLAH yolu ..çok eşlilik dinimizde var kuranı kerimde geçmektedir Nisa süresini iyice okumanı isterim..Varsa da ben inanmıyorum demek ALLAH ın hükümlerine karşı geliyorsun demektir..buda küfre girer ALLAH muhafaza..

2.Dinle çok içiçe olmayacaksın diyen müslümanın inançının temeli sağlam değildir..Rabbim bu tür insanlara hisayet etsin bunu sorgulamak bize düşmez...senin temelin kuvvetli ise bu tür sorulara takılmazsın..yaşamak istediğin kadar dinini yaşarsın..herkez kendi yaşantısına hesap verecek..

3. Rabbimiz yeni bir peygamber gönderdiğinde ..yeni peygamber ve kitabı son dindir ve bir önceki dinin hükmü bitmiş demektir..son din müslümanlıktır son peygamber efendimiz muhammed sav ve son kitap kuranı kerimdir..hristiyanlık değil gülücük

vatikanda doğup müslüman olan çok örneklerler var araştırabilirsin gülücük

4. işid şeriat hükmünce yaşayan katı kuralları olan mücahitlerdir.. israil,esad müslümanları katledince dünya ayaklanmıyor işid müslüman olmayanları öldürünce neden törerist oluyor dünya ayaklanıyor..filistin gazzede.suriyede..hindistanda daha bir çok yerde müslümanlar sadece dinlerinden dolayı katlediliyor bunu görüyoruz ve susacağız ölemi

hz.Ali efendimizin (ALLAH ın kılıcı) halid bin velid..hz ömer hz hamza ALLAH ın aslanları.. ALLAH onlardan bin kere razı olsun islamiyet için kaç kelle aldılar ..peygamber efendimiz bir savaşta yemin içti 70 kafir öldüreceği üzerine..

5. ateist olup dönen kişileride gördük...Rabbim hidayet etsin..bence de kuran okuyalım ki gerçeklerden uzaklaşmayalım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ayrıca diğer dinlerdede olduğu gibi o dinden olmuyanların (müslüman,hristiyan vs.) cennete gidemiyeceği söylüyor. Adam müslümanım diyip dostunun arkasından konusup, arkasından iş çeviriyor ama ibadetini yapıyorsa cennetlik ama örnek veriyorum angelina jolie inanmadığını varsayarsak 4 5 tane evlatlık almış ve bir sürü yardım kuruluşuna bağış yapıyor cennete gidemiceği söyleniyor ne kadar iyi olsada dinler bizim iyi insan olmamızı değil inanmamızı istiyor o zaman
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
1- iranın islamı farklı yaşaması normaldir bu mezhepsel bir meseledir ırak,suriye,mısır,libya,tunus vs vs bu ülkeler islamı farklı yaşamıyor gayet normal yaşıyor farklı gösteren görsel medyadır birde bizim modren islam yaşantımızdır çok eşlilik diger islam toplumlarındada pek uygulanan bir şey değil zaten allah azze ve celle ayettinde buyuruyorki ; Eğer gözetiminiz altındaki yetim kızları ile evlendiğiniz takdirde onların haklarını gerektiği gibi gözetemeyeceğinizden korkarsanız size nikahı düşen kadınlardan ikisi, üçü ya da dördü ile evlenebilirsiniz. Ama eğer onlar arasında adil davranamayacağınızdan korkarsanız tek kadınla evleniniz, ya da eliniz altındaki cariye ile yetininiz. Haksızlığa düşmemeniz için en uygun hareket budur. (nisa3)

2- insanların kumar oynamalrı alkol tüketmeleri onların günahlarıdır insanlar aynı günahı tekrarlayıp durdumu onun günah oldugu algısı beyninden çıkar ve defalarca onu işlmeye başlar şayet onlar cehennemden haberdar olsalardı bunu yapmazları ; İnananlar arasında kötü söz ve davranışın yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da, ahirette de acı veren bir azab vardır. (Her şeyi) Allah bilir; siz bilmezsiniz. (NUR/19)

2- çoğrafi bölgelerinde etkisi vardır elbet peygambere kuran geldiğinde hiç müslüman yoktu ama sonradan baktığımızda arap yarım adasının yarısıdan fazlası müslüman oldu günümüze baktığımızda avrupadan çığ gibi islamiyet yayılmakta islam ülkelerindeki insanlarında çığ gibi kafirliğe koççması görünmektedir Allah ayetlerinde buyurmaktadırki

BAKARA SÛRESİ
(164) Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar sağlayacak şeylerle denizde seyreden gemilerde, Allah'ın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttiği yağmurda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgarları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır.

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(65) Ey kitap ehli! İbrahim hakkında niçin tartışıyorsunuz. Oysa Tevrat da, İncil de ondan sonra indirilmiştir. Siz hiç düşünmüyor musunuz?

EN'ÂM SÛRESİ
(126) Bu, Rabbinin dosdoğru yoludur. Şüphesiz düşünüp öğüt alacak bir toplum için âyetleri ayrı ayrı açıkladık.

4- El kaide uzun mesele günümüz ışıd ından bahsedelim evet dine inanmış insanlar ama Allah azze ve celle gene kuranda buyuruyorki

"İşte bunlar gibi. Dinde aşırılıktan sakının. Sizden öncekileri, dinde aşırılıkları helâk etmiştir!" dedi." [Nesâî, Hacc 217, (5, 268).]

5- O ateist arkadaşlara gelirsekte bunların ağa babaları var Allah'ın varlığını inkar eden açıklamaları ile ateistler arasında öne çıkan ünlü Fizikçi Stephen Hawking, Allah'ın varlığını kabul etti ama bunları hala inkar etmekte kuran derki

31. De ki: "Bekleyin bakalım! Ben de sizin fecî âkıbetinizi bekliyorum."

32. Akılları mı kendilerinden bunu istiyor, yoksa onlar azgın bir toplum olduklarından mı böyle yapıyorlar?

33. Yahut Kur'ân'ı "kendi uydurdu" mu diyorlar? Hayır! Onlar bu iddialarında samimî değiller. Onların inanmaya niyetleri yok da onun için bu kabîl sözler sarfediyorlar. (Vicdanları ağızlarından çıkan bu iddiayı kabul etmez. Zira Araplardan bir ferdin bütün Arapları âciz bırakacak bir eser ortaya koyamayacağını kesin bilirler.)

34. O halde bu iddialarında tutarlı iseler Kur'ân gibi bir söz getirsinler bakalım!

35. Onlar bir Yaratan olmaksızın mı yaratıldılar? Yoksa kendi kendilerini mi yarattılar?

36. Yoksa, gökleri ve yeri onlar mı yarattılar? Hayır, onlar kesin bilgiye ulaşmaya gitmezler.

37. Yoksa Rabbinin hazineleri onların mı yanında? Yoksa kâinatı onlar mı yönetiyorlar?

38. Yoksa onların yükselmelerini sağlayan bir merdivenleri, kuleleri var da o sayede mi göklerin haberlerini dinliyorlar? Öyleyse o haber dinleyenleri kim ise, meleklerin sözlerini dinlediğine dair kesin bir delil getirsin!
(Tur suresi )
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kelle uçurmayı savunmuyorum..kıssastan bahsediyorum.. kardeşim israilde insanlar nefret kusuyor müslüman anneler ölsün diye açıklama yapıyorlar..ben bundan bahsediyorum..hangi müslüman durduk yere ırkçılık amaçlı adam öldürdü soruyorum size..mardinde yıllarca farklı dinlerde insanlar dostça yaşadı ve hala yaşıyor..

diğer dinden olanları dost edinmemek yoldan sapanlar için söylenmiştir..

ALLAH yolunda ölmek savaşmakla son nefesine kadar mücadele ile olur intiharla değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
israilin şehid ettiği filistinli sayısı 100 bini geçmiştir amerika ve avrupanın şehid ettiği müslüman sayısı milyonları geçmiştir şimdi devlet eliyle insanlar öldürüldüğünde hak oluyorda el kaide öldürünce neden suç oluyor ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Teşekkür ederim cevaplarınız için sizin gibi iyi niyetli müslümanları daha önceden görmüş düzgün bir dille cevap veren müslümanlarla önceden konuşmuş olsaydım kesinlikle aklımda şüphe bile olmazdı. Genelde çevremdede çok olan milletin arkasından iş çeviren müslümanlar olduğu için böyle düşünmeye başladım sanırım. Genelde bu soruları sorunca '' senin ne haddine allah'ı sorgulamak'' gibi cevaplar geldiğini gördüğüm için sormakta biraz çekinmiştim ama dediğim gibi bu konularda bilgili olan insanlara sormazsam danışmazsamda kafam rahat etmicekti bi bakıma. Umarım tekrar kötü yollara sapıpta eski düşüncelerime tekrardan dönmem ki verdiğiniz cevaplar aklıma gelincede böyle birşey olucağını sanmıyorum. Sağolun Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-08-2014, Saat:11:14 AM, Düzenleyen: twiligh6.
General
Bir.

Günümüz müslümanları olarak kuranı bir köşeye attığımız için ortak noktalarımızı politikalarımızı,siyasetlerimizi,kültürlerimizi kurana göre belirlemediğimiz ,bunları kendi örf ve adetlerimize göre belirlemeye çalıştığımız için müslümanlığın ortak değerleri yerine örf ve adet ve geleneklerin farklılıklarını yaşıyoruz.

çok eşliliği kabul etmemen senin sevgini tek eşe saklama gibi duygulardan kaynaklanıyor sanırım,

Allahın izin verdiği çok eşliliği doğru bulmamandan kaynaklanmıyor heralde, müslüman olduğun için

2.Biz müslümanlığın ne olup ne olmadığını kurandan hadisten öğrendiğimiz için kumar oynayıp da böyle ahkam kesenlerin sözlerine karnımız tok oluyor gülücük

3.Allahın buyurduğu gibi bütün insanlar islam fıtratı üzerine doğar bazıları bu fıtratların yani yaratılış özelliklerinin islama yatkın olmasına rağmen çeşitli şirk içeren dinlere mensub olup bu fıtratı körelttiği ve belki de dünyalık her işi anlamaya yetecek olan o aklını yaratıcısı ve O'nun dinini anlamaya kullanmayıp dünyada nefsine kolay gelen şeyler için harcadığı için yaratıcının hak olarak gösterdiği dine sırt dönüyor maalesef.

ayrıca müslüman ülkede doğmak ,Allahın rızasını kazanmak için avantaj gibi gözükse de kendisine ulaşan onca delilin kulağına hergün gelen o ezanın hakkını vermemesi durumunda o insanın aleyhine olacağını da unutmamak lazım

biz Allahın huzuruna müslüman olarak çıkmayı müslüman ülkede doğmak kadar kolay ve basit gördüğümüz için islamın özünü anlamakta ,bize gelen bu kadar delile bu kadar ayete gerçek manada inanmakta zorlanıyoruz malesef.

işte bu yüzden,bir hristiyanın müslümanlığa olan uzaklığı kadar bir uzaklığı da biz müslümanlar olarak ,bize gelen deliller ve ayetler nispetinde inanmak ve amel etmek konusunda aynı derecede yaşıyoruz.

Allahın adaletine inancımız tam olduğuna göre unutmamamız lazım ki Allah insanları sonsuz mutluluk ve sonsuz azapla cezalandıracağı bir imtihanı yapıyorsa hiç kimsenin hristiyan ana babadan doğup da hayata 1-0 yenik başlamasına veya müslüman anne babadan doğup da 1-0 üstün başlamasına izin vermez

ve bilmediğimiz nice hikmetli nedenleri var Rabbimizin

biz Allaha ve adaletine inandığımıza göre ilmimizin ve aklımızın eksik kaldığı konular yüzünden Allahın taktirine sırt çeviremeyiz anlamamazlık etmeyiz.

4.Demin de dediğim gibi kardeşim,bizim klavuzumuz kuran ve sünnet olduğu için işid gibi grupların kendilerine göre çizdikleri islam inancını anlamamız zor oluyor.

5.Çoğu ateist de var ki nasıl müslüman oldun sorusuna kuran okuyarak cevabını veriyor.

çünkü doğru bir; kalpler,gönüller ve niyetler farklı farklı.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-08-2014, Saat:12:02 AM, Düzenleyen: Z4F3R_.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.