1. İlk sorum ve aklıma takılan en önemli sorum. Neden irandaki,ıraktaki adam islamı başka yaşıyor türkiyedeki adam başka yaşıyor. İslamda çok eşliliğe izin veriliyormuş fakat türkiyede birine sorsan işine gelmediği için yok öyle birşey der. Şahsen böyle birşey varsa bende çok eşliliğe karşıyım.
2. Müslümanım diyip islamda basbariz günah olduğu halde kumar oynuyan insan sorduğumda dinle çok içe içe olmak iyi değildir diyen müslüman tanıdığım var. Böyle birşey olabilir mi benim düşüncem dini ya tam yaşıcaksın yada hiç yaşamıcaksın
3. Dinlerimiz hemen hemen coğrafi bölgelere göre belirleniyor. Sorsan islam doğru din hristiyanlar inanmıyanlar yanıcak deniyor. Müslüman ülkede doğduğun için şükretmem gerektiği söyleniyor hayat bi sınavsa arap ülkelerinde yaşıyanlar sınavın cevablarını bilerek başlıyor o zaman onlara tek kalan cevabları ezberlemek. Örnek veriyorum vatikanda doğup müslüman olma oranınız kaç?
4. IŞİD el kaide gibi terör örgütlerini müslüman olduklarını söyleyip kelle kesiyor baş ucuruyor sorunca müslüman değil onlar diyolar. Aynı şekilde o örgütlerde islamı ve allahın adını tüm dünyaya duyurmak için chad yapılması gerektiğini söylüyor.
5. Ateist gördüğümde hep soruyorum neden ateist oldun diye genel de kuran-ı oku anlarsın diye bana dönüyorlar.
Evet beni bu konularda aydınlatırmısınız. 16 yaşında genç bi arkadaşınız olduğumu unutmayın lütfen.