You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sokak Çocuklarının Durumu

Sokak Çocuklarının Durumu

هل أنا حقاً أنا ؟
Sokak Çocuklarının Durumu

Ebu Cemile Süneyn
'den: Süleymoğullarından bir adam Ömer b. Hattab devrinde (sokağa) atılmış bir çocuk buldu. ''Onu Ömer b. Hattab'a getirdim'' dedi. Ömer b. Hattab da:

— Bu çocuğu niçin aldın? deyince adam:

— Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya buldum ve aldım» dedi. Ömer b. Hattab'a, o adamı tanıyan biri:

— Ya Emir'el Mü'minin, o adam doğru bir kişidir» deyince Ömer ona:

— Öyle mi? dedi. Tanıdık biri:

— Evet diye cevap verdi. Bunun üzerine Ömer b. Hattab (adama hitaben):

Gidebilirsin o hürdür, vela'sı (mirası) sana ait, bakımı da hazineye aittir, dedi.

İmam Malik der ki: Atılmış çocuk hürdür, velisi müslümanlardır. Ölünce varisi müslümanlar olur. Borçlanır ya da bir suç işlerse mali külfeti müslümanlara aittir. Bizce hüküm böyledir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Sokak Çocuklarının Durumu
bır ınsanı oldurmek tum ınsanlıgı oldurmek ıle es ıken,
o kadar cocugu sokaga terketmenın,ılgılenmemenın karsılıgı ne olur kı!..
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sokak Çocuklarının Durumu
Günümüz ülkelerine bir bakın! hangi beşeri anayasa da onlara dair böyle müspet bir yasa var. Oysa İslam'ın sosyal adaleti insanlar için en ideal olanıdır. İnsanların durumlarını bu sistem kadar ince nüanslarla hesap eden ve bunda da bir menfaat gözetmeyen başka bir sistem var mıdır, şu yeryüzünde?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sokak Çocuklarının Durumu
atılmış çocuktan kasıt anası babası ölüp akrabaları tarafından terk edilmiş çocuktur. İslam düzeninde zina münkeri olmaz ki zinadan dolayı atılmış çocuk olabilsin! bu ancak laik ve demokratik olan türkiyedeki gibi sistemlerde olur. İslam düzeninde evlilik mefhumu elzemdir. kişiler/sevenler hemen evlendirilir. çünkü evlenmeleri farzdır. eğer bu kimselerin geçinebilecekleri bir gelirleri yoksa bu devlet tarafından temin edilir ve evlilik gerçekleştirilir. sokak çocuklarına gelince -ki bu islami devlette yok denecek kadar azdır- bu çocukların velisi tüm müslümanlardır, onların bakımını ve her türlü maddi manevi ihtiyacını temin etmek müslümanların üzerine bir borçtur. masrafları da hazineye aittir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.