You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

sizlerin fikirleri benim için önemli

Uzman
selamunaleyküm...

geçen hafta sonu pazar günü arkadaşımın restaurantına yardıma gittim iki gün boyunca...restaurantın kasasına bakacaktım iki gün...cumartesi günü öğlen vakitlerinde güzel yüzlü bir amca geldi ama üzerine baktıgımda sanki üzerinde hiçbir şey yoktu belliydi yoksul bir amcaydı...

-beni restaurantın sahibi zannetti kasadaım yanıma geldi oğlum param yok bana bir yemek verirmisin dedi o sıra arkadaşım geldi noluyo gibisinden amcaya bir yemek ver dedim,olmaz dedi ve geri çevirdi adam Allah razı olsun diyerek bana baktı öylece çıktı gitti...

ben o gün Allah'ım şahittir çok kötü oldum akşam eşimle paylaştım ve öylesine kötü oldum ki anlatamam resmen agladım gözyaşı döktüm çünkü günaha girdim bir fakirin karnını doyurmadım o gece hiç uyuyamadım sabaha kadar...

neyse pazar günü yine arkadaşıma yardıma gittim durumu anlattım yalnış yaptın dedim yemek verecektin dedim nolur ki sana koymaz dedim o da bunlara yüz vermeyeceksin dedi ben sustum...yine öglen vakti ve yeminle söylüyorum aynı saat aynı dakika diyebilirim yine o amca o şekil kapıdan girdi çok şükür Allah'ım dedim ve direk adamın yanına koştum amca gel yemek ye dedim çok açım ogul ama param yok dedi...kasada fişini kestim ve amcayla oturduk yemek yedik...

yabancıymış malatyaya nasıl geldim nasıl oldu anlamadım oğul dedi...
böyle bir olay başıma geldi ve çok üzüldüm...

teferruatlı anlattım çünkü sorum şu

bu olayda sucum ne günahım ne yapmam gereken başka birşeyler varmı
lütfen abilerim ablalarım yardımcı olun beni çok etkileen bir olaydı o amcanın o nur dolu yüzü hep gözümün önünde..

Allah razı olsun
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: sizlerin fikirleri benim için önemli
Allah kabul etsin yaptığın yardımı. Daha ne yapacaksın ki işte böyle yardıma ihtiyacı olduğunu anladığın kişilere yardım etmeye devam et. Bunu yaparsan zaten için de rahat olur.

Kazandığımız rızkımız da bu gibi fakir insanların da hakkı var. Onların hakkını da gözetmeli, ne cimrilik etmeli ve nede aşırıya gitmeden infak görevimizi de yerine getirmeliyiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah razı olsun abim elimden geldigi kadar yapmaya çalışıyorum...
benim ilk gördügüm günden amca aç aç gitti ben ondan sonra çok kötü oldum hala üzerimde etkisi var..ondan dolayı benim günahım nedir ilk gün karnını doyurmadım çok kötü oldum amca ikinci gün geldi ardımcı oldum...

Allah'ım sen affet beni...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Umuyorum ki ikinci gün birinci güne hem keffaret olur, hem tevbe olur ve hemde infak görevini yerine getirdiğin gün olur. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben biliyorum ki bu yüzden büyük günaha girdim düşünemedim o an yer benim degil adam birden çıktı gitti bana bakarak bilemedim abim bilemedim...

ama o ki Allah'a şükürler olsun tekrar gönderdi yanıma hem yemek yedik hem muhabbet ettik çok şükür...

Allah'ım affet..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
canlarım yorumlarınızı yazın...benim için çok önemli
şimdiden sagolun hayırlı günler sizlere
Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu yardım konusu çetrefilli oldu ama iyice.
Yani bazı insanlar bazı insanları suistimal ettikleri için
Yardım konusunda biraz daha çekimser davranıyor
Yani gerçekten kim,kimler mağdur kimler zor durumda ya da aç belirsizlik var.
Mağdur olan ile mağdur rolü yapanların ayırdı nasıl yapılır bilemiyorum.

Bunun dışında, Murat abi,içinize işlemiş bu mevzu cidden
Ama Allah o amcayı size yine göndermiş.
Siz de bu sefer fırsatı hayra çevirmişsiniz.
Ne güzel.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kim ne bilemiyoruz ki...

bundan 4 yıl önce küçük bir şarküterim vardı..dükkanda duruyordum..eli bastonlu bir teyze geldi..ağladı şöyle dertliyim böyle dertliyim.garibanım...tabikide çok üzülmüştüm..hemen hemen haftanın 3 günü gelir..ona yiyecek verirdim..evimde çorba yapar getirirdim..şarküterinden ne gerekirse verirdim..bu böyle bir kaç ay sürdü...eşim bir esnaf arkadaşı ile oturuyordu...bende tezgahta bu teyze geldi..ben yine gönlümden geldiği kadar verdim...sonra abi bana bacı ne yapıyorsun dedi..gariban işte yazık dedim...bacı ne garibanı bu kadının 5 katlı evi var..sürekli böyle insanlardan ister...

sonra bir gün bu teyzeyi takip ettim...ve evet teyzemin durumunun iyi olduğunu komşularından öğrendim...yüzüne karşı bir şey demedim..ALLAH bilsin dedim..ama bir daha bir şey vermedim...kendimi kandırılmış hissetmiştim..hala üzülürüm o teyzeye aklıma geldikçe...bana ve benim gibilerinin manevi hakkına girdiği için...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-10-2015, Saat:08:35 AM, Düzenleyen: Noyan.
General
merhamet edebilen güzel bir gönlün var kardeşim Merhamet ile dökülen gözyaşlarını Rabbim günahlarına kefaret saysın ,merhamet edebilen yüreğin ile var ol ,,Rabbim hayra yorsun ömrünü,rızasına ulaştıracak ameller nasip etsin .....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.